Šport > Euro 2020
1495 ogledov

Selektor, vi ste nori! Manuel Neuer ni Adolf Hitler

Gareth Southgate Epa
Pri nemškem mediju nezadovoljni s selektorjem Anglije.

Angleški selektor Gareth Southgate je na novinarski konferenci pred finalno tekmo evropskega prvenstva proti Italiji izjavil, da njegova ekipa dodatno motivacijo črpa iz dogodkov druge svetovne vojne.

"Polno reči je v zgodovini na katere smo lahko ponosni. Nekateri so nas želeli okupirati, a smo imeli dovolj poguma, da smo se jim uprli. Ne skrivamo, da je bila ta energija prisotna na Wembleyju proti Nemčiji," je med drugim izjavil Southgate.

Na njegove izjave so hitro odgovorili pri Bildu z naslovom "Gospod Southgate, oprostite, ampak vi ste nori!"

"Res je, Nacistična Nemčija je bombardirala Anglijo in jo poskušala prisiliti v predajo. Železna volja Winstona Churchilla ni rešila le njegove države, ampak je pripomogla k temu, da se je celotna Evropa na koncu osvobodila nacističnih zločincev. On je bil pred kratkim povsem zasluženo izbran za največjega Britanca v zgodovini. Gospod Southgate, spomnili vas bomo, njegova nasprotnika sta bila Adolf Hitler in Hermann Göring in ne Thomas Müller in Manuel Neuer," so zapiosali pri Bildu.

"Težko je verjeti, da se kdorkoli od gledalcev na tekmi proti Nemčiji spomni konca druge svetovne vojne pred 76. leti. Tudi angleški mediji, ki so radi te reči privlekli na plan, tega ne počno več. Vojna ni več tema v nogometnem svetu," so nadaljevali. 

"Nemška trenerja Jürgen Klopp in Thomas Tuchel sta angleškemu nogometu prinesla zadnje uspehe. In zakaj ne? Živimo v letu 2021 in ne 1945. Zakaj takšne izjave? Ste gledali preveč filmov o Churchillu in želite postati drugi najpomembnejši Britanec v zgodovini? Nemci, ki smo zasluženo izpadli, se veselimo fanala. Če bo Anglija zmagala, bo to zaradi Sterlinga in Kana in ne zaradi druge svetovne vojne," se konča sestavek.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice