Šport
103 ogledov

Evropski podprvak še vsaj eno sezono član slovenskih prvakov

Šport: Evropski podprvak še vsaj eno sezono član slovenskih prvakov - Matic Videčnik
1/4
ACH Volley Ljubljana
Videčnik še vsaj eno sezono v oranžnem gnezdu!

Slovenski reprezentant in dolgoletni član ACH Volleyja Ljubljana Matic Videčnik je s klubom iz prestolnice podaljšal sodelovanje in tako ostaja v gnezdu aktualnih državnih pokalnih ter srednjeevropskih prvakov.

Srednji bloker, ki je kariero začel v domači Slovenski Bistrici, je prvič nase opozoril v dresu kamniškega Calcita, nato pa leta 2017 prestopil k oranžnim zmajem, kjer ostaja tudi v prihodnje. Je tudi redni član slovenske moške reprezentance, s katero se je že dvakrat razveselil srebrne medalje na evropskem prvenstvu (2019 in 2021), nanj pa računa tudi novi strateg slovenskih odbojkarjev Mark Lebedew.

Matic Videčnik | Avtor: ACH Volley Ljubljana ACH Volley Ljubljana

Za kar 203 centimetrov visokim Videčnikom je sicer izvrstna sezona. Pod taktirko trenerja Mladena Kašića je predvsem v drugem delu sezone prikazal odlične igre in bil eden izmed ključnih igralcev na parketu ter eden stebrov sanjske sezone ACH-ja, ki je v celem letu doživel le en poraz.

"Izjemno sem vesel, da ostajam v Ljubljani, sploh po tako odlični sezoni, kot smo jo imeli letos. V naslednjo sezono štartamo z enakimi cilji in zagnanostjo. V klubu je prišlo do nekaterih sprememb, vendar jedro ekipe ostaja enako lanskemu, kar je prednost, saj smo postali pravi prijatelji tudi izven igrišča in delujemo izredno homogeno. Čas je, da naredimo rezultatski korak naprej tudi v Ligi prvakov, kjer imamo svoje načrte," je ob podaljšanju sodelovanja povedal Videčnik.

Matic Videčnik | Avtor: ACH Volley Ljubljana ACH Volley Ljubljana

28-letni Bistričan bo tako skupaj z Nemanjo Mašulovićem in novo veliko okrepitvijo Danijelom Konciljo tvoril močan ljubljanski blok ter zelo visoko oviro za nasprotnike.

ACH Volley, ki se je razen s prvenstveno in pokalno krono okitil tudi z naslovom prvaka Srednjeevropske lige MEVZA, bo tako za prihodnjo sezono, ko bo Mladena Kašića na klopi zamenjal Radovan Gačič, ohranil jedro letošnje ekipe.

Matic Videčnik | Avtor: ACH Volley Ljubljana ACH Volley Ljubljana

Pogodbe so namreč poleg Videčnika že podaljšali Alen Šket, Mašulović, Vuk Todorović in Nikola Gjorgiev, medtem ko imata večletno pogodbo s klubom sklenjeno tudi Jani Kovačič in Matej Kök. ACH Volley tudi v prihodnji sezoni misli resno!

Danijel Koncilja Kakšna okrepitev! Šport Po desetih letih se izjemni slovenski reprezentant vrača v Slovenijo! Radovan Gačič Priznani strokovnjak Šport Menjava na klopi slovenskih prvakov, prihaja veliko odbojkarsko ime! Vuk Todorović Ostaja v Ljubljani! Šport Igra slovenskega velikana še naprej v rokah izjemnega srbskega reprezentanta Nemanja Mašulović Srbski reprezentant Šport Izjemni Srb kljub ponudbam iz tujine še vsaj eno leto v Ljubljani!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.