Šport
4 ogledov

FA sprožila postopek proti Balotelliju

Mario Balotelli Instagram
Vodstvo angleške nogometne lige je proti nogometašu Liverpoola Mariu Balotelliju sprožilo postopek zaradi rasizma.

Temnopolti Italijan se je pod plazom kritik znašel zaradi rasistične in antisemitske slike Super Maria na Instagramu. Zdaj ima do 15. decembra rok, da odgovori na obtožbe FA.

Mario Balotelli ne more iz svoje kože. Ob vrnitvi na Otok k Liverpoolu je obljubil, da se bo posvetil le nogometu, vendar mu na igrišču za zdaj ne gre najbolje od nog, nič bolje ni niti izven njega, saj se je znova znašel pod plazom kritik. Na socialnem omrežju Instagram je objavil fotografijo Super Maria, lika iz priljubljene videoigre, po katerem je napadalec dobil vzdevek, v komentar pa zapisal: "Skače kot črnec, kovance zbira kot Žid." Naslov objave je bil Ne bodi rasističen, nadalje pa je zapisal še: "Bodi kot Mario. Je italijanski vodovodar, ki so ga ustvarili Japonci, govori angleško in zgleda kot Mehičan."

Angleška nogometna zveza (FA) je Balotellijevo dejanje označilo za rasistično in antisemitsko, zato je najprej odprla preiskavo, danes pa še sprožila postopek. Italijanski nogometaš se je za dejanje opravičil prek Twitterja in se po umiku fotografije z Instagrama branil: "Moja mama je Židinja, zato vsi utihnite."

"Opravičujem se, če sem koga užalil. Želel sem, da objava izpade kot antirasistična in humoristična. Zdaj razumem kontekst in lahko, da res ima nasproten učinek. Vsi Mehičani nimajo brkov, vsi črnci ne skačejo visoko in vsi Židje nimajo radi denarja," se je iz težav skušal izviti težavni Balotelli. Če ga bo FA spoznala za krivega, mu grozi do pet tekem prepovedi igranja in visoka denarna kazen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.