Šport
35 ogledov

''Fan cono'' zapirajo že ob polnoči

pivo, sendvič, pleskavica, Slovenija Italija EuroBasket Stožice Ljubljana Saša Despot
Organizatorji EuroBasketa se srečujejo z očitki, da se navijaško središče pred dvorano v Stožicah zapre prezgodaj.

Ena od redkih vidnih nevšečnosti na evropskem prvenstvu (EP) v košarki v Ljubljani je zagotovo navijaška cona pred dvorano v Stožicah. Medtem ko so bile te v Celju in drugih mestih predtekmovanja odprte tudi krepko po koncu zadnjih tekem, je pred največjo slovensko dvorano povsem drugače.

V zadnjih dneh so v javnosti in med ljubitelji košarke zakrožili komentarji o zaprtju navijaškega središča v Stožicah ob polnoči, ko bi marsikateri navijač še želel spiti kakšno pijačo. Zakaj "fan cona" ni odprta dlje, smo povprašali vodjo navijaških središč na EuroBasketu Aleša Antauerja.

Birokratski zaplet

"Podjetje EP 2013 kot organizator si močno prizadeva za to. Tako smo na sestanku na Upravni enoti Ljubljana 16. septembra zaprosili za podaljševanje obratovalnega časa navijaške cone do 1. ure zjutraj, kar pa je UE Ljubljana zavrnila z navedbo, da za odločanje o spremembi oziroma enournem podaljšanju delovanja navijaške cone potrebuje deset dni časa od oddaje zahtevka za spremembo. Pri tem so nas napotili na policijo, ki lahko izda oziroma podaljša odločbo za čezmerni hrup do 1. ure zjutraj, vendar nam je potem policija na sestanku sporočila, da nima pooblastil za takšno spremembo in da jo lahko odobri samo Upravna enota Ljubljana, ki pa, kot sem že dejal, za sprejem te odločitve potrebuje deset dni, ko bo prvenstvo že zdavnaj končano," je dejal Antauer.

Slovenska reprezentanca bo danes ob 21. uri igrala doslej najpomembnejšo tekmo na prvenstvu, četrtfinale proti selekcije Francije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.