Šport
11 ogledov

''Rad bi videl fante iti do konca''

Dragisa Drobnjak ABA
Dragiša Drobnjak je pred dvobojem Slovenije s Francijo optimističen. Sam bo danes podpisal pogodbo z Unionom Olimpijo.

''V bistvu sem pogodbo že dobil na vpogled, potrebujem le še pravnika, da jo pregleda, a načeloma smo že dogovorjeni. Najbrž bom podpisal jutri. Okoliščine so takšne, da v Stožice zaradi EP ne moremo, tudi v pisarne ne,'' nam je včeraj zaupal 35-letni košarkar.

''Sem zelo zadovoljen, še posebno ker se je to zgodilo popolnoma nepričakovano. Vse poletje sem razmišljal o tem, da grem znova v tujino, a zaradi spleta okoliščin bom ostal v Ljubljani. Klub sem vprašal, ali lahko treniram z njimi, dokler ne najdem nove ekipe, po desetih dneh pa so me vprašali, ali sem pripravljen sodelovati. Zdaj smo že uskladili moje in njihove želje. Našli smo skupni jezik in sem zadovoljen, saj bom lahko znova z družino. V prejšnji sezoni smo bili narazen in ni nam bilo lahko,'' je povedal Drobnjak, ki je prejšnjo sezono končal v dresu Oostendeja, z njim pa je osvojil belgijsko prvenstvo.

Redni gledalec EuroBasketa

Med treningi redno spremlja EuroBasket v Sloveniji. ''Kolikor se le da, ga spremljam, bil sem tudi na treh tekmah. Sem navdušen. Fantje so sposobni veliko, z malo sreče pa bodo naredili še korak naprej. Vse se sicer mora poklopiti. Presenečenja so sicer možna, to se je že videlo, nobena reprezentanca pa doslej ni bila dominantna. Sem zelo velik optimist in bi rad videl, da bi šli fantje do konca.''

''To je tekma prvenstva''

Tudi zanj bo četrtfinalni dvoboj pomenil prelomnico med uspehom in neuspehom. ''To je tekma prvenstva. To, kar so doslej naredili, ne šteje nič, če ne premagajo Francije. Na zadnjih prvenstvih smo se redno uvrščali v četrtfinale, a smo le enkrat napredovali. Ko se prebiješ skozi četrtfinale, si že blizu kolajne. Mislim, da nam potem odličje ne uide. Menim, da bodo fantje v polfinalu, če se do tega prebijejo, bolj sproščeni.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.