Šport
25 ogledov

Federer prvič proti svojemu ''klonu''

roger federer EPA
V četrtfinalu teniškega turnirja serije ATP 500 v Baslu se bosta pomerila Švicar Roger Federer in Bolgar Grigor Dimitrov, znan tudi pod vzdevkom ''baby Federer''.

federer dimitrov kolaž | Avtor: Facebook Facebook
Grigor Dimitrov do dobil priložnost, da se prvič pomeri z Rogerjem Federerjem, ki mu po mnenju nekaterih teniških strokovnjakov ''dolguje'' svoj stil igre.

Dimitrov s svojimi udarci močno spominja na zmagovalca 17 turnirjev za grand slam, zato se ga je prijel vzdevek ''baby Federer''. Bolgarski mladenič, ki je pretekli vikend svojil prvi turnir v svoji karieri, je v odlični formi, Švicarja pa se bo lotil kar pred domačimi navijači.

Dimitrov velja za enega najobetavnejših tenisačev na svetu, zato bi zmaga proti Federerju že pomenila - vsaj na simbolni ravni - nekakšno predajo štafete.

Nekaj podobnega je pred 12 leti uspelo takrat še nepoznanemu Federerju, ki je v osmini finala v Wimbledonu po petih nizih izločil vladarja osrednjega igrišča v All England Clubu Američana Peta Samprasa. Federer je v naslednjem desetletju podrl številne rekorde svojega idola, vključno s številom osvojenih turnirjev za grand slam in tedni na prvem mestu lestvice ATP.

Čeprav se zdi malo verjetno, da bi Dimitrov v naslednjih letih tako dominiral, kot je to uspevalo Federer, pa bi zmaga proti enemu izmed najboljših igralcev vseh časov zagotovo dvignila marsikatero obrv.



 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.