Šport
695 ogledov

Federer v popolni tajnosti legel pod nož

roger federer Epa
Švicarski tenisač je informacijo o operativnem posegu delil šele po tem, ko je bil ta že opravljen.

Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer je danes sporočil, da je v sredo v Švici prestal operacijo desnega kolena, potem ko so ga že nekaj časa ovirale bolečine. Sprva je sicer želel poškodbo pozdraviti brez operativnega posega, a se je po posvetu s specialisti odločil za artroskopijo. Na igrišča se bo vrnil šele v travnatem delu sezone.

roger federer Ostre besede Šport Đokovićev oče napadel Federerja: "Ljubosumen je!"

"Po operaciji so zdravniki potrdili, da sem se odločil pravilno. Za zdaj je šlo vse po načrtih, tako da upam na popolno okrevanje," je prek družabnih omrežij sporočil 38-letni teniški zvezdnik, sicer tretji igralec z lestvice ATP.

Okrevanje po operaciji bo dolgotrajno, tako da bo Federer izpustil turnirje v Dubaju, Indian Wellsu, Bogoti, Miamiju in tudi odprto prvenstvo Francije v Parizu, drugi grand slam teniške sezone.

andre agassi Ostro nad ATP Šport Bivši prvi igralec: Agassi je bil štirikrat dopingiran, vse so zamolčali

Na igrišča se bo predvidoma vrnil za turnirje na travi. "Komaj že čakam, da bom lahko spet igral. Se vidimo na travi!" je še zapisal legendarni Švicar.

Federer je na operacijo kolena moral že leta 2016, le da so mu takrat "zakrpali" levega, zdaj še desnega.

Federer je znake poškodbe kazal že med polfinalnim obračunom z Novakom Đokovićem na OP Avstralije, vendar nihče ni slutil, da bi se lahko odločil za operacijo. Zanimivo je tudi to, da je po izpadu v Melbournu odpotoval v Južno Afriko, kjer je igral ekshibicijo z Rafaelom Nadalom pred rekordnim številom gledalcev. Zaradi teh okoliščin je bila novica o artroskopiji veliko presenečenje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer) on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.