Šport
70 ogledov

Freund: Kapo dol pred Petrom

severin freund peter prevc EPA
Nemški smučarski skakalec Severin Freund se je manj kot leto dni po tesni zmagi v internem dvoboju s Petrom Prevcem poslovil od velikega kristalnega globusa.

Kazahstanski Almaty je pretekli konec tedna gostil prve tekme v zgodovini svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki sta minili ob popolni prevladi Petra Prevca.

Slovenski šampion si je z dvema zaporednima zmagama kar šest tekem pred koncem zagotovil veliki kristalni globus, potem ko je lani moral priznati premoč Severinu Freundu, ki je z enakim številom točk slavil po zaslugi večjega števila zmag.

severin freund | Avtor: EPA EPA
Nemec je v Almatyju osvojil tretje oziroma drugo mesto in ima v skupnem seštevku zdaj 136 točk prednosti pred zasledovalcem, velikim junakom tekem na Finskem, Michaelom Hayböckom.

Freund je bil s prikazanim zadovoljen, njegovo menje pa je delil tudi trener nemških skakalcev Werner Schuster. ''Severin se je zelo dobro odrezal, to je bila morda njegova najboljša tekma sezone,'' je po koncu finalne serije na drugi tekmi, na kateri je Freund poskrbel za nov uradni rekord skakalnice (141,5 m), dejal Schuster. Najdaljši skok v Almatyju je sicer zabeležil Prevc, ki je v poskusni seriji pristal pri 145 metrih.

''To, da v eni sezoni osvojiš vse naslove, je zares spektakularno. Kapo dol,'' je premoč slovenskega orla komentiral Freund in dodal: ''Vesel sem, da moji skoki postajajo boljši in boljši. Po dveh tretjih mestih sem spet stopil na drugo stopničko.''

Freund se zaveda, da v tem trenutku ne more parirati najboljšemu skakalcu na svetu, a si kljub temu želi, da bi se mu v nadaljevanju sezone bolj približal. ''Lepo bi bilo, če bi bil spet bližje Petru, a v tem trenutku je preprosto premočan,'' je priznal 27-letnik.

Do konca sezone je še šest tekem za svetovni pokal, na katerih bo Prevc lovil rekordni dosežek Gregorja Schlierenzauerja

Freund, ki od Oberstdorfa ni več stopil na najvišjo stopničko, ima na preostalih tekmah le en cilj: ''Rad bi dosegel še eno zmago,'' je dejal. Poleg uvodne preizkušnje novoletne turneje je letos dobil še dve tekmi za svetovni pokal, in sicer v Lillehammerju in Nižnem Tagilu.

Komentarjev 1
  • izRODEk 20:45 29.februar 2016.

    Če boš priden, ti bo Peter mogooooooooooče dovolil.... :)