Šport
46 ogledov

Gajser po devete stopničke

Tim Gajser Saša Despot
Konec tedna se bo v španski Talaveri de la Reini nadaljevalo svetovno prvenstvo v motokrosu.

Deveta postaja sezone ponuja priložnost za še devete stopničke Timu Gajserju, vodilni v svetovnem prvenstvu razreda MXGP pa bi lahko tudi še povečal naskok v SP.

Gajser v tej sezoni še ni ostal brez stopničk. Celo po nekaj vožnjah, v katerih se je zaradi padcev po naletih tekmecev ali po lastnih napakah moral prebijati iz ozadja, je nazadnje končal med najboljšimi. Tudi v italijanski Pietramurati, kjer je bil pred dvema tednoma tretji.

Tista dirka je bila skorajda njegova domača, saj so privrženci dirkača s številko 243 v značilnih rumenih barvah zavzeli okolico steze v Trentinu.

Ni se izšlo povsem po njihovih in po željah Gajserja, toda mladi dirkaški zvezdnik iz Makol se zaveda, da so tudi napake del učenja v najvišjem razredu.

"Skušam pač vsakič dobiti tekmo. Nazadnje sem bil na treh dirkah malo nezbran in prišlo je do padcev. A sem še mlad in se še učim. Čim več se skušam naučiti iz tega in napak v prihodnje ne ponoviti," je o padcih dejal Gajser.

Kup obveznosti izven stez

Premor v SP je izkoristil za nastop na domači dirki za DP, kjer je bil prepričljivo najboljši, pa tudi za kup drugih obveznosti izven stez. Med drugim je v četrtek pred odhodom v Španijo tudi podpisal pogodbo v okviru sodelovanja med OKS in policijo o zaposlitvi na policiji.

"Zavedam se, da v Španiji ne bo toliko navijačev, kot jih je bilo nazadnje v Italiji in na domači dirki. A pričakovanja so ista kot vedno, nočem si nalagati preveč pritiska, želja pa je takšna kot vedno. Dobro voziti na treningih, ker če to naredim dobro, potem tudi na dirki vozim dobro," je o pripravah na naslednjo dirko dejal Gajser.

Progo v Trentinu dobro pozna, a tudi ta na prizorišču, 100 km oddaljenem od Madrida, mu ni tuja: "Progo v Španiji poznam, tretjič bom na njej. Podlaga je trda, gre gor - dol, tako da mi ne bi smela delati preglavic."

V SP ima po osmih dirkah Gajser na prvem mestu 335 točk, Francoz Romain Febvre zaostaja za štiri, prebujeni Italijan Antonio Cairoli, zmagovalec zadnjih dveh dirk, pa je tretji s 310 točkami.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.