Šport
717 ogledov

Geraint Thomas ostal brez pokala s Toura

Tour de France 2018 Epa
Britanskemu kolesarju so jo grdo zagodli.

Pokal, ki ga je na letošnji dirki po Franciji osvojil Geraint Thomas, so ukradli. Kraja se je pripetila na kolesarskem šovu v Birminghamu. Pokal je bil s strani moštva SKy posojen kolesarskemu proizvajalcu Pinarellu, ta pa ga je razstavljal na številnih prizoriščih po celotni Veliki Britaniji. V Birminghamu so ga za nekaj časa pustili brez nadzora, v tem času pa je 'dobil noge'.

Tour de France 2018 O šampionu: Šport "Rad spije kakšno pivo in začne prepevati"

"Izjemna smola je, da se je to zgodilo. Razume se, da je pokal omejene vrednosti za tistega, ki ga je odnesel, meni pa pomeni izredno veliko," je po kraji njegove lovorike dejal Thomas in dodal: "Upam, da bo oseba, ki je vzela pokal, zmogla toliko srčnosti, da ga bo vrnila. Pokal je zelo pomemben, še bolj pa so pomembni spomini na to izjemno poletje. Tega mi nihče ne more odvzeti."

primož roglič Tour de France Šport Roglič v zadnji etapi le še potrdil slovenski rekord

"Prevzemamo polno odgovornost, osebno smo se opravičili Geraintu. Upamo, da bo pokal vrnjen," je ob škandalu dejal direktor Pinarella Richard Hemington. Policija trenutno preiskuje krajo.

Thomas je sicer osvojil šesto lovoriko na Touru za ekipo Sky v zadnjih sedmih letih. Zmaga na dirki letošnji dirki po Franciji je bila tudi četrta zaporedna lovorika za moštvo, saj je Chris Froome nanizal uspehe na Touru, Vuelti (2017) in Giru (2018).

Tour de France 2018 Ups! Šport Geraint Thomas: Slaven le zaradi imena
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice