Šport
436 ogledov

Problematični kolesar SKY-ja zaradi udarca prejel prepoved dirkanja

Moscon
Kolesar britanske ekipe SKY je zaradi udarca, ki ga je podelil na Dirki po Franciji, prejel pettedensko prepoved dirkanja.

Italijanski kolesar Gianni Moscon je prejel pettedenski suspenz, ki mu ga je izrekla Svetovna kolesarska zveza (UCI) zaradi njegove nasilne reakcije na letošnjem Touru.

Gianni Moscon Incident Šport Kolesar ekipe Sky izključen s Toura, Roglič ima tekmeca manj

Moscon je bil z dirke izključen zaradi udarca, ki ga je 15. julija namenil kolesarju ekipe Fortuneo-Samsic Elieju Gesbertu tekom 15 etape Dirke po Franciji.

UCI je naznanil, da je 24-letni Italijan suspendiran do 12. septembra.

Moscon se je za dogodek javno opravičil, prav tako pa se je tudi sprijaznil z izrečeno kaznijo: "Popolnoma sprejemam prepoved, ki mi je je izrekel UCI. Reagiral sem v žaru borbe, toda nikoli ni bil moj namen udariti kolesarja. Kot kaže posnetek, ni prišlo do kontakta, toda svoje dejanje vseeno obžalujem, Elieju Gesbertu in ekipi Fortuneo-Samsic sem se že opravičil."

Podporo mu je izrazil vodja ekipe Sir Dave Brailsford, ki je še pred nekaj dnevi omejal možnost, da s svojim kolesarjem celo prekinejo pogodbo: "Imamo dolžnost skrbeti za vse naše kolesarje, kar jemljemo zelo resno. Gianni je še zelo mlad kolesar, na začetku kariere in mi mu bomo še dalje v pomoč in oporo, ki ju potrebuje, da se bo naučil, razvil ter prebrodil to situacijo."

Brailsford | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav tako je poudaril, da se z izrečeno kaznijo pri ekipi SKY strinjajo: "Sprejmemo odločitev UCI, da se Giannija suspendira za pet tednov. Incident se je zgodil tekom ene izmed najtežjih dirk, kar se jih je naša ekipa kdaj udeležila. Prepričani smo, da Gianni svoje dejanje resnično obžaluje in se bo veliko naučil iz te epizode."

Incident, ki se je pripetil po zgolj 800 metrih etape, je zgolj poslednji v nizu disciplinskih prestopkov problematičnega Italijana, ki si je šesttedensko prepoved prislužil že lani, potem ko je rasistično žalil temnopoltega kolesarja Kevina Rezo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice