Šport
127 ogledov

Glavna borba brez zmagovalca

Miha Utroša je s hitro zmago presenetil tudi samega sebe. (Foto: Nik Rovan)
1/5
Žurnal24 main
Prvi WFC Challengers je v Litiji ponudil sedem MMA-borb,v katerih se je predstavilo 14 bolj ali manj perspektivnih borcev. V glavni borbi sta se udarila izkušeni Ljubljančan Miha Utroša, ki se poslavlja od aktivnega tekmovanja, in Črnogorec Vaso Bakočević. Obračun se je končal brez zmagovalca.

Omeniti je treba, da si na turnirjih WFC Challengers borci lahko priborijo nastop na veliki sceni. Od borcev v Litiji si je priložnost na decembrskem WFC-turnirju (kjer bo kakovost neprimerno višja kot tokrat v Litiji) v Ljubljani po prikazanem se najbolj zaslužil mladi Čečen Arbi Mezdihov, v prvi borbi pa sta se z atraktivnostjo izkazala Srb Nemanja Uverić in Ljubljančan Primož Vrbinc.


WFC Challengers 1:

Do 70 kg:
Vaso Bakočević (Črna gora)
vs. Miha Utroša (Slovenija) - izenačeno po sodniški odločitvi
Borba večera je v prvi rundi upravičila svoj naziv. Bakočević in Utroša, ki sta si že v dnevih pred borbo prek spleta poslala kar nekaj sočnih sporočil, sta začela agresivno in borbo držala v stoječem položaju. Po izenačeni prvi rundi je vnema nekoliko popustila, borca sta zaradi neaktivnosti prejela tudi rumena kartona. Tudi tretja runda je bila izenačena, prav tak pa je bil na koncu tudi izid borbe.

Do 70 kg:

Dominic Diem (Avstrija) vs. Jernej Gajšek (Slovenija) - Diem po sodniški odločitvi
Komaj 18-letni Diem se je dobro upiral Gajšku in po izenačeni prvi rundi v drugi prevzel pobudo in v parterju Slovencu povzročal kar nekaj težav. Diem je zasluženo zmagal po sodniški odločitvi.

Do 73 kg:

Aleksandar Rakas (Hrvaška) vs. Žan Šinigoj (Slovenija) - Rakas po sodniški odločitvi
Rakas je v prvi rundi bolje začel in spretno izkoriščal prednost v višini in fizični moči. Pred koncem runde pa je do velike priložnosti prišel tudi Šinigoj, a davljenja v parterju ni uspel dokončati. Druga runda se je v glavnem odvijala v parterju, kjer pa nobenemu ni uspelo dokončati zaklepa ali zmagati z davljenjem. Zmagovalca ni dala niti tretja runda, v kateri so oba borca zapustile moči, po sodniški odločitvi pa je roko v zrak dvignil Hrvat.

Do 84 kg:

Adin Buljubašić (BiH)
vs. Irfan Delić (BiH) - Buljubašić KO v prvi rundi
V dvoboju dveh borcev iz BiH je imel pobudo Buljubašić, ki je bolje začel, po kratkem predahu v parterju pa po štirih minutah in petnajstih sekundah z močnimi udarci razbil arkado tekmecu in zmagal z nokavtom.

Do 77 kg:

Arbi Mezdihov (Čečenija)
vs. Luka Čož (Slovenija) - Mezdihov KO v prvi rundi
Še dva borca, ki imata raje borbo v stoje kot v parterju. Čečen je bolje začel in z nekaj natančnimi udarci kmalu načel Čoža. Ko je sodnik malo pred koncem prve runde borca dvignil nazaj v stoječi položaj, je bilo upov za Slovenca konec. Mezdihov je še enkrat napadel in tik pred zvoncem atraktivno nokavtiral Čoža.

Do 105 kg:

Rok Kokotec (Slovenija)
vs. Karl Strodl (Avstrija) - Kokotec s sodniško prekinitvijo po drugi rundi
Prvi slovenski supertežkaš Rok Tsunami Kokotec je na MMA-sceni debitiral z zmago. Avstrijski borec Karl Strodl se je sicer izkazal z izjemno fizično močjo, a še pred koncem prve runde ostal povsem brez energije. Kokotec bi lahko borbo končal že prej, a je tekmeca, ki je se je zatekal k rušenjem v parter, premagal po sodniški prekinitvi med drugo in tretjo rundo, ko Avstrijec ni mogel več nadaljevati. Kokotec je tako vpisal prvo zmago, a mora na prav vseh področjih še veliko delati.

Do 77 kg:

Primož Vrbinc (Slovenija)
vs. Nemanja Uverić (Srbija) - Vrbinc KO v prvi rundi
V prvi borbi večera je Primož Vrbinc na krilih glasnih navijačev v prvi rundi po dveh minutah in pol z nokavtom premagal Srba Uverića. V atraktivni borbi, kjer borca nista želela v parter, atraktivnih udarcev ni manjkalo, Vrbinc pa je odločilnega zadal z desnim direktom, nato pa Srba dokončal še z dvema brcama v glavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.