Šport
955 ogledov

Gostitelji izgubili za točko in ostali brez polfinala

Mathieu Jalibert Profimedia
Južnoafričani v četrtfinalu končali francoske sanje.

Južnoafriška reprezentanca v ragbiju je v četrtfinalu svetovnega prvenstva, ki od 8. septembra poteka v Franciji, napredovala v polfinale, potem ko je v Parizu ugnala domačo izbrano vrsto z 29:28.

V izjemnem obračunu sta obe reprezentanci v prvem polčasu neusmiljeno izkoriščali redke luknje, ki so se ponujale v obrambi. Francozi so stavili predvsem na izjemno fizično moč, medtem ko so "springboks" z visokimi žogami netili težave v francoski petnajsterici.

Po polčasu je bil izid 22:19 za domačine, ki so drugi del začeli z igralcem več na zelenici Stade de Francea po rumenem kartonu Ebena Etzebetha. Tudi nasploh sta obe petnajsterici strnili vrsti, posledično je bilo prebojev skozi čvrsto obrambno linijo malo.

Eden od teh je uspel aktualnim svetovnim prvakom, ki so prek Etzebetha položili za zadetek v 67. minuti. Francozi so se po izkoriščeni kazni približali na 28:29, a v zadnjih minutah nikakor niso našli poti v nevarno cono.

Eben Etzebeth | Avtor: Profimedia Profimedia

V polfinalu se bodo v soboto Južnoafričani pomerili proti Angliji, ki je na današnji prvi tekmi s 30:24 ugnala reprezentanco Fidžija.

Trikratni svetovni prvaki Južnoafričani (1995, 2007, 2019) so doslej dobili 27 od 45 uradnih obračunov proti Angliji, med njimi tudi zadnje tri na svetovnih prvenstvih. Angleži so dobili 16 dvobojev proti "springboks".

V petek sta v polfinale napredovali reprezentanci Argentine in Nove Zelandije. Prva je z 29:17 ugnala Wales, druga pa je bila z 28:24 boljša od Irske.

Argentina in Nova Zelandija se bosta v polfinalu merili v petek prav tako na Stade de Franceu.

Tekma za tretje mesto bo v petek, 27. oktobra, finale pa dan kasneje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice