Šport
35567 ogledov

Športna legenda, župan in zdaj vojna žrtev

Oleksi Cibko Telegram Oleksi Cibko.
Vojna v Ukrajini je vzela življenje priljubljenega športnika in funkcionarja.

V 56. letu starosti je umrl Oleksi Cibko. Bil je kapetan ukrajinske ragbi reprezentance, kasneje predsednik nacionalne ragbi zveze in tudi župan svojega domačega mesta Smila.

Cibko je kot pripadnik ukrajinskih oboroženih sil izdihnil 31. marca med boji z rusko vojsko v bližini zdaj že zloglasne Buče. Novica o njegovi smrti je bila potrjena v začetku tega tedna.

Ukrajina vojna zaskrbljujoče Svet "Potencial za konflikt mednarodnih razsežnosti se stopnjuje, ne zmanjšuje"

"V preteklih dneh smo upali, da so poročila o smrti nekdanjega župana Smile neresnična. Danes smo, na žalost, prejeli uradni certifikat o smrti Oleksija Oleksandroviča Cibka," je na družbenih omrežjih zapisala Valerija Bandurko, vodja uprave okrožja Čerkasi, kamor spada mesto Smila.

Slednja, locirana dobrih 100 kilometrov južno od Kijeva, ima skoraj 70.000 prebivalcev. Cibko ji je kot župan načeloval med letoma 2015 in 2018. Ukrajinsko ragbi zvezo je vodil v obdobju 2003-2005.

Ukrajina vojna Svet Rusija obtožuje Kijev: "Niso zainteresirani za reševanje življenj svojih vojakov"

Od Cibka so se na spletu poslovile mnoge znane osebnosti. Med njimi so bili poslanec angleškega parlamenta Craig Williams, nekdanji predsednik evropske ragbi zveze (Rugby Europe) Octavian Morariu in predsednik svetovne ragbi zveze (World Rugby) Bill Beaumont.

"Naše misli so z ukrajinsko ragbi družino, ki se trenutno sooča z neverjetnimi izzivi. Stojimo z Ukrajino in obsojamo to nepotrebno nasilje," je na Twitterju zapisal Beaumont.

Komentarjev 2
  • Slavko Krizman 21:46 07.april 2022.

    prvič slišim za tega znanega športnika...

  • PaPajapopi 14:14 07.april 2022.

    Klatenje ruskih okupatorskih helikopterjev (11) Ukraine's anti-aircraft system will shoot down all Russian air forces | A4 Milsim ARMA 3 - YouTube

Sorodne novice