Šport
55 ogledov

Hamilton bo razkril Armstrongove skrivnosti

tyler hamilton lance armstrong EPA
Ameriški kolesar Tyler Hamilton namerava izdati knjigo, v kateri bo natančno opisal domnevno uporabo nedovoljenih poživil. Prepovedana sredstva za boljšo telesno pripravljenost naj bi uporabljala celotna ameriška ekipa na čelu z Lanceom Armstrongom.

Tyler Hamilton, ki je ob Armstrongu kolesaril pri prvih treh naslovih na Tour de France, je svojega nekdanjega moštvenega kolega že lani obtožil jemanja nedovoljenih poživil. Zdaj bo vse skupaj podkrepil še s knjigo, v kateri namerava opisati svoj zapleteni odnos z Lanceom Armstrongom.

tyler hamilton | Avtor: EPA EPA
Hamilton in Armstrong sta skupaj kolesarila pri ekipi US Postal Service, Hamilton pa je lani v oddaji 60 Minutes razkril, da so se leta 1999 vsi ameriški kolesarji posluževali dopinga. "Armstrong je jemal, kar smo jemali vsi. EPO, testosteron, krvno transfuzijo," je lani povedal ameriški kolesar. "EPO sem videl v njegovem hladilniku. Videl sem, kako si ga je vbrizgal, in sicer več kot enkrat. Tako kot vsi ostali, tako kot jaz, ki sem to storil velikokrat," je bil iskren Hamilton.

Ameriška protidopinška agencija (Usada) je Armstronga kaznovala z odvzemom vseh naslovov, ki jih je pridobil po 1. avgustu 1998, vključno z rekordnimi sedmimi lovorikami na dirki Tour de France (1999–2005). Američan še vedno zanika uporabo kakršnihkoli prepovedanih poživil, vendar se z obtožbami Usade ne želi več soočati na sodišču.

Armstrong sicer velja za enega najboljših športnikov vseh časov, ki pa si je v času svoje kariere pridobil kar nekaj sovražnikov. Proti njemu so pripravljeni pričati mnogi nekdanji sotekmovalci in kolesarski kolegi. Najbolj glasen med njimi pa bo v svoji novi knjigi prav Tyler Hamilton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.