Šport
26 ogledov

"Hokej na Jesenicah ne sme in ne bo zamrl"

acroni jesenice navijač navijači navijačica Goran Jakus/PIXSELL
Potem ko se je v ponedeljek dopoldne srečno razpletla drama jeseniškega hokejskega kluba, ki mu je grozila odpoved sodelovanja v razširjenem avstrijskem prvenstvu, so danes glavni akterji dogajanja pripravili še novinarsko konferenco, na kateri so podrobno pojasnili dogodke.
Sogovorniki na sedežu kluba so bili član upravnega odbora Jesenic Iztok Klančnik, Hokejsko zvezo Slovenije je zastopal generalni sekretar Dejan Kontrec, ligo Ebel pa direktor Christian Feichtinger. Upravni odbor kluba je sinoči s pisnim zagotovilom potrdil, da bo zaostale obveznosti igralcem poravnal v dveh obrokih. Kot je pojasnil Klančnik, je znesek prvega dela, ki ga morajo plačati do petka, 50.000 evrov, drugega dela (rok za plačilo je naslednji teden) pa 100.000 evrov.

"Hokej na Jesenicah ne sme in ne bo zamrl. Ne smemo in ne bomo ga zapustili. Mi smo dali zagotovila igralcem, ki so jih ti sprejeli. Verjamem, da tudi zdaj, čeprav oslabljeni, ne bomo igrali podrejene vloge. Verjamemo v igralce. Za vse podpornike jeseniškega hokeja pa bi rad poudaril: najbolj lahko pomagajo klubu tako, da pridejo na tekme," je dejal Klančnik in dodal: "Tisto včeraj ni bila kratkoročna rešitev. Tukaj je velika želja vseh, da hokej ostane. Glavni pokrovitelj naj bi nadaljeval tudi v naslednjem letu, pisnega zagotovila sicer še ni, a verjamem, da je klub taka blagovna znamka, da bodo vsi ostali. Zadnja stvar je, da bi se bal, da HK Jesenice ne bi sodeloval v ligi Ebel tudi v naslednji sezoni."

Član upravnega odbora je tudi pojasnil, zakaj je trajalo toliko časa, preden so se v klubu odzvali na ultimat lige: "V UO niso samo ljudje z Jesenic. Nekaj članov prihaja iz drugih krajev, nekaj kolegov ima službe, ki so vezane na potovanja po svetu. Zato nismo mogli takoj poskočiti in prileteti. A včeraj smo bili v ključnem trenutku soglasni in kot vidim reakcije, so bile te odločitve dobro sprejete."

Direktor tekmovanja Feichtinger je bil zadovoljen, da so zadeve rešili ter da klub s takšno tradicijo, kot je na Jesenicah, ostaja nad vodo. "Razlog, da smo se odločili za ultimat, je bil, ker nas je po sestanku prejšnji teden presenetil odstop predsednika in naenkrat ni bilo več sogovornika. Brez partnerja za pogovore pa nismo bili več prepričani, ali bo klub sposoben speljati še preostanek sezone. Za nas kot ligo bi bilo zelo neugodno, če bi en klub prenehal tekmovati in zato smo tako ostro pritisnili. Za nas je ključno, da je zveza zagotovila, da bodo igrali vse tekme, obenem pa cenimo šest sezon Jesenic v naši ligi, saj so bile prvi tuj klub v ligi," je dejal Feichtinger in poudaril, da je obstoj kluba pomemben tudi za slovenski hokej: "Če bi Olimpija izgubila Jesenice, je to tako, kot da bi v Avstriji Beljak ostal brez Celovca."

Liga Ebel, 2. kolo končnice:

Zgornji del:
Black Wings Linz
: Tilia Olimpija 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Lebler (2, 50), Irmen (40), Lukas (57)

KAC Celovec : Medveščak Zagreb 4:5 (3:2, 0:2, 1:1)

Red Bull Salzburg : SAPA Fehervar 1:7 (0:1, 0:2, 1:4)

Spodnji del:
Acroni Jesenice : Vienna Capitals 1:4 (0:0, 0:3, 1:1)
Pusa (46); Ferland (21), A. Lakos (28, 28), Ferland (54)

Graz 99ers : VSV Beljak 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

Prosti so bili Orli Znojmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.