Šport
12809 ogledov

Hrvatice besne na EHF: "Kar so nam naredili, je sramota!"

hrvaška ženska rokometna reprezentanca Epa
Rokometašice Hrvaške igrajo odlično, načrte pa jim je prekrižala Evropska rokometna zveza (EHF).

Na evropskem prvenstvu v rokometu je končan predtekmovalni del. Reprezentanca Slovenije se je po porazih proti Danski, Franciji in Črni gori že poslovila od tekmovanja, precej bolje pa gre Hrvaticam.

rokomet EP EP v rokometu Šport Juriš Slovenk ob koncu ni uspel

Slednje so v predtekmovalni skupini C presenetljivo osvojile prvo mesto, potem ko so premagale Madžarke, aktualne svetovne prvakinje Nizozemke in Srbkinje. Hrvaška se je tako z maksimalnimi štirimi točkami prebila v drugi del prvenstva.

Tam se bodo izbranke Nenada Šoštarića v okviru skupine 1 merile z Norveško, Nemčijo in Romunijo. Po prvotnem načrtu bi se morale Hrvatice, ki so zadnjo tekmo igrale v torek, na parketu spet pojaviti v soboto. A so bile neprijetno presenečene.

"Kar se je zgodilo preko noči je izven meja zdravega razuma. Včeraj zvečer smo pogledali razpored in videli, da nas naslednja tekma čaka v soboto. Potem pa so nas iz EHF po polnoči poklicali in nam sporočili, da bomo v četrtek igrali proti Romuniji. Ne samo, da so nam spremenili razpored, tudi tekmeca imamo sedaj drugega. To je sramota," je v sredo dopoldne besnel Šoštarić, ki mu je odločitev EHF seveda pošteno prekrižala načrte v pripravi na naskok na polfinale.

Nenad Šoštarić hrvaška ženska rokometna reprezentanca | Avtor: Epa Epa

"Zaradi tega ne smemo izgubiti živcev. Gremo dalje. Vsem želimo pokazati, da smo dovolj psihično trdni, da lahko zdržimo takšne stvari," je dodal hrvaški selektor.

Hrvatice bi po prvotnem planu v soboto morale igrati z Norvežankami. Slednje imajo, tako kot Hrvaška, štiri točke iz predtekmovanja. Nizozemska in Nemčija imata po dve, Romunija in Madžarska sta v drugi del turnirja prišli brez točk.

Komentarjev 1
  • rexuathe 18:22 09.december 2020.

    www︎.︎ictec︆.︆net - oddličen projekt za odrasle, ki želikko najti partnerja za seks

Sorodne novice