Šport
19 ogledov

Idealno leto za globus Mazejeve

brna Tina Maze kolajna Vancouver podalitev www.alesfevzer.com
Kako uspešna bo sezona Tine Maze, ki ob 18.15 starta prvo vožnjo veleslaloma v Aspnu, je napovedal prvi mož njenega kluba navijačev Branko Lepičnik.

“Pravzaprav so za osvojitev velikega kristalnega globusa letos še največje možnosti, saj ni ne olimpijskih iger ne svetovnega prvenstva. Upamo, da je imela Tina v Söldnu le slab dan,” je z optimizmom prežeto razmišljanje Branka Lepičnika, šefa navijaškega kluba Tine Maze.

Črnjanka si zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala goreče želi, glavni oviri na poti do njenih sanj pa bosta znova (vsaj) Lindsey Vonn in Maria Riesch, ki v alpskem smučanju delujeta nekako tako kot Lionel Messi in Cristiano Ronaldo v nogometu. Tabor Mazejeve smo poskušali pred veleslalomsko (18.15) in jutrišnjo slalomsko tekmo v Aspen večkrat priklicati, a brez uspeha. Je pa Tino za njen odnos pohvalil Lepičnik: “Po tekmi pride k nam, se fotografira, pošali. Če se le da, nam priskrbi tudi vstopnice.” O stalnih konfliktih med Mazejevo in Smučarsko zvezo Slovenije pa je dejal: “Skoraj stoodstotno sem prepričan, da je večji del krivde na zvezi, nekaj pa tudi na Tini.”

Kako ameriški konec tedna vidi Tina in s katero številko bo startala, si preberite TUKAJ.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.