Šport
23 ogledov

Ivanović: "Nismo si zaslužili zmage"

maribor Anže Petkovšek
Branislav Ivanović je bil ob Nemanji Matiću "dežurni sogovornik" za slovenske medije ob obisku Chelseaja v Mariboru. Ivanović je v Ljudskem vrtu gostoval že drugič in tudi tokrat ni uspel priti do zmage, iz česar pa ni delal drame.

"Kljub remiju imamo na vrhu lestvice tri točke prednosti in to bi moralo biti dovolj, da mirno zaključimo skupino. Že danes bi lahko storili velik korak, a je sedaj prepozno, da bi razmišljali o tem. Danes nismo igrali tako kot znamo. Na koncu bi lahko po enajstmetrovki tudi zmagali, vendar si morda niti nismo zaslužili, da to tekmo dobimo," je izgubo dveh točk proti Mariboru  po tekmi obžaloval kapetan srbske reprezentance Branislav Ivanović, ki je s svojo izbrano vrsto v Ljudskem vrtu že izgubil proti Sloveniji.

"Začeli smo zares dobro, po prvih petnajstih minutah pa smo padli. To se nam je že nekajkrat zgodilo. V igri nismo imeli dovolj stabilnosti. V drugem polčasu se je srečanje po njihovem zadetku povsem spremenilo, spremenili smo našo postavitev, začeli igrati s tremi v zadnji liniji. Sicer smo zadeli, a smo Mariboru tudi puščali veliko prostora, veliko smo tvegali in zato v drugem polčasu nismo izgledali tako kot ponavadi," je potek srečanja strnil Ivanović, ki je imel v drugem polčasu kar nekaj težav z obvladovanjem napadalcev Maribora.

Mourinho si je želel zmage

Trener Chelseaja José Mourinho je po tekmi dejal, da ni bil zadovoljen z igro svoje ekipe v prvem polčasu. "Med polčasom nam je povedal, kaj mu ni bilo všeč, zamenjal je dva igralca, zaigrali smo precej bolj ofenzivno. Želel si je zmage na tej tekmi, ki je bila za nas zelo pomembna. Želel je, da bi bili bolj agresivni pri napadanju njihove zadnje linije. Potem pa smo prejeli gol, kar ni nič nenavadnega, saj smo več tvegali, ko smo zaigrali z dvema napadalcema," je povedal popularni Bane. "Pred nobeno tekmo ne smemo biti preveč sproščeni. Kadar tekmo začnemo sproščeno in ne držimo našega nivoja intenzivnosti skozi vseh 90 minut, imamo težave. Moramo biti dovolj pametni in se zavedati, da moramo vedno biti stoodstotni," je dodal.

Chelsea se bo v soboto v gosteh pomeril z Liverpoolom, ki so ga Londončani lani premagali v 36. kolu državnega prvenstva in Redsom preprečili pot do naslova. Liverpool je svojo obveznost v Ligi prvakov opravil že v torek, ko je izgubil pri madridskem Realu (1:0). Bo dan počitka več velika prednost za četo Brendana Rodgersa? "Mislim, da Liverpool ni v prednosti. Morda se zdaj zdi tako, vendar pa smo to že velikokrat dali skozi in v soboto bomo dovolj pripravljeni za tekmo. Vsekakor pa bo to ena ključnih tekem sezone, za nas je izjemno pomembna. Ta tekma lahko prelomi sezono. Na takšni tekmi vedno najdeš dodatno motivacijo in raven energije ne bo problem. Bo pa srečanje drugačno kot lani, saj so se takrat oni borili za naslov, zdaj pa smo mi na vrhu. Vemo, da bo težko na Anfieldu, a imamo igralce, ki znajo zmagati tam. Zavedamo pa se, da če bomo igrali tako kot danes, proti Liverpoolu nimamo možnosti," je zaključil Ivanović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.