Šport
1268 ogledov

Je to konec? Zvezdnica ne zmore več: "Ne vem, kdaj bom spet igrala"

Epa
Japonska teniška zvezdnica, ki se že dlje časa ubada z duševnimi težavami, je po izpadu na OP ZDA napovedala nov premor.

Branilka naslova na turnirju v New Yorku Naomi Osaka je v tretjem krogu OP ZDA morala presenetljivo priznati premoč 18-letni izzivalki Leylah Fernandez.

Kazalo je že, da se bo Osaka zlahka prebila v osmino finala, potem ko je dobila prvi niz (7:5) in v 11. igri drugega niza odvzela servis nasprotnici za vodstvo s 6:5. Japonka je nato nepričakovano oddala začetni udarec in prepričljivo izgubila podaljšano igro, za uvod v tretji niz pa še enkrat klonila na svoj servis, česar ni več uspela nadoknaditi.

 | Avtor: Epa Epa
Triindvajsetletnica je na igrišču na trenutke delovala povsem malodušno, večkrat pa je tudi na tla vrgla svoj lopar, kar ni v skladu z njenim praviloma zelo umirjenim pristopom k igri.

"Žal mi je za to," je znašanje nad loparjem po porazu komentirala Osaka. "Ne vem, zakaj sem to storila. V resnici sem bila precej mirna. Ves čas sem si govorila, da moram ostati mirna, nato pa mi je v nekem trenutku zavrelo. Običajno imam rada izzive, a v zadnjem času postanem zelo nervozna, kadar se stvari ne odvijajo po mojih načrtih. To ste lahko tudi sami videli," je dodala.

"Ne vem, zakaj se mi to dogaja. Kot ste lahko videli, sem se vedla kot en majhen otrok," je povedala Japonka, ki je na letošnjem OP Francije postala osrednja zagovornica boja za duševno zdravje teniških profsionalcev. Osaka je v Parizu odpovedala udeležbo na novinarskih konferencah z obrazložitvijo, da je komunikacija z novinarji destruktivna za njeno duševno zdravje, izpostavila pa je tudi negativne učinke enih in istih vprašanj.

Naomi Osaka | Avtor: Profimedia Profimedia
Izogibanje medijskim obveznostim bi jo na 14-dnevnem turnirju lahko stalo več kot 100.000 dolarjev, zato je svojo udeležbo odpovedala. Prav tako se ni udeležila turnirja v Wimbledonu, vrnila pa se je šele na domačih olimpijskih igrah v Tokiu. Zaigrala je tudi na turnirju v Cincinnatiju, kjer se je brez pravega razloga spet razjokala pred novinarji, po včerajšnjem neuspehu v New Yorku pa je namignila, da se bo za nedoločen čas poslovila od teniških igrišč.

"Sem na točki, ko moram ugotoviti, kaj sploh želim početi. Ne vem, kdaj bom odigrala svoj naslednji obračun. Mislim, da si bom vzela premor. V zadnjem času imam občutek, da me zmage ne osrečujejo. Občutim samo olajšanje. Ko izgubim, sem zelo žalostna. To ni normalno," je povedala.

Osaka je nekdanja prva igralka sveta, ki je v karieri osvojila štiri turnirje z grand slam (4-0), zadnjega na letošnjem OP Avstralije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice