Šport
144 ogledov

Slab slovenski dan na OP ZDA, favoriti zanesljivi

US Open Profimedia
Prva nosilca brez težav, slab dan za obe Slovenki.

Brez težav sta se v tretji krog odprtega prvenstva ZDA uvrstila prva igralca na svetu. Avstralka Ashleigh Barty je premagala 18-letno debitantko Claro Tauson z Danske s 6:1 in 7:5, Srb Novak Đoković pa je bil boljši od Nizozemca Tallona Griekspoorja s 6:2, 6:3 in 6:2.

Manj uspešni sta bili slovenski predstavnici med pari. Tamara Zidanšek je skupaj s Švicarko Viktorijo Golubić izgubila proti Brazilki Luisi Stefani in Kanadčanki Gabrieli Dabrowski, Polona Hercog pa z Latvijko Anastasijo Sevastovo ni bila kos Romunkama Monici Niculescu in Eleni Gabrieli Ruse, ki sta po dveh urah in 32 minutah igre zmagale s 7:5 v tretjem nizu.

US Open | Avtor: Profimedia Profimedia

Zadnja slovenska predstavnica v New Yorku je zdaj Andreja Klepač, ki nastopa v dvojicah ter mešanih parih. S Hrvatico Darijo Jurak se je že prebila v drugi krog, uvodni nastop z Belgijcem Joranom Vliegenom pa jo čaka danes.

"Običajno sem zelo mirna oseba. To je brez dvoma ena od prednosti moje igre," je po zmagi dejala Bartyjeva, ki lovi svoj tretji naslov na turnirjih velike četverice in drugega zaporednega po Wimbledonu.

Ashleigh Barty je pri 5:3 v drugem nizu iz rok izpustila priložnost za zmago, tako da je mlada danska igralka prišla do izenačenja, na koncu pa so le prevladale izkušnje in znanje avstralske zvezdnice.

US Open | Avtor: Profimedia Profimedia

Njena naslednja tekmica bo Američanka Shelby Rogers. Bartyjeva je pred dobrim tednom zmagala na pripravljalnem turnirju v Cincinnatiju in velja za prvo favoritinjo za naslov na zadnjem letošnjem turnirju za veliki slam.

V tretji krog je napredovala tudi olimpijska prvakinja Belinda Benciceva, tokrat 11. nosilka, potem ko je v zelo vetrovnih razmerah premagala Italijanko Martino Trevisan s 6:3 in 6:1. Benciceva bo v naslednjem krogu lopar prekrižala z Američanko Jessico Pegula, ki je s 6:3, 6:2 ugnala Japonko Misaki Doi.

"Danes je bilo kar težko igrati, razmere so bile težke, a po včerajšnjem slabem vremenu se nočem pritoževati. Hvala vsem za podporo s tribun. Vem, da danes ni bilo lahko priti sem," je dejala Švicarka.

US Open | Avtor: Profimedia Profimedia

Napredovala je tudi Poljakinja Iga Swiatek, ki je s 3:6, 7:6 (3), 6:0 ugnala Francozinjo Fiono Ferro. V tretjem krogu se bo zmagovalka lanskega OP Francije in v New Yorku sedma nosilka pomerila proti Estonki Anett Kontaveit.

Novak Đoković je naredil nov korak proti teniški nesmrtnosti. Še pet zmag ga loči od osvojitve vseh štirih največjih turnirjev v koledarskem letu in 21. naslova na grand slamih, s katerim bi prehitel Rogerja Federerja in Rafaela Nadala, ki jih imata po dvajset.

34-letni Srb je v 99 minutah odpravil omenjenega Nizozemca, zdaj pa ga čaka Japonec Kei Nishikori, katerega je premagala v njunih zadnjih šestnajstih dvobojih.

"Ko slišim, da moje ime omenjajo ob takšni legendi, kot je Rod Laver, dobim dodaten zagon. Vem, da je letos v igri veliko več običajni turnir," je dejal Đoković.

US Open | Avtor: Profimedia Profimedia

Četrti nosilec Aleksander Zverev si je tretji krog priigral po hitrem postopku, saj je s 6:1, 6:0 in 6:3 izločil Španca Alberta Ramos-Vinolasa. Nemec je dvoboj začel z odvzemom servisa in po zgolj uri in 14 minutah "odpihnil" tekmeca ter dvoboj končal s tremi asi zaporedoma. Skupno je na dvoboju proti 48. igralcu z lestvice ATP sprožil deset neubranljivih začetnih udarcev ter 26 "winnerjev".

"Super je, da mi je uspelo napredovati v treh nizih in da sem ga končal v manj kot uri in pol. Dobro se zavedam, da bom energijo še kako potreboval na naslednjih tekmah," je Zverev dejal takoj po tekmi.

Lani je igral v finalu in ima ta čas niz 13 zaporednih zmag; med njimi je v polfinalu olimpijskega turnirja v Tokiu izločil tudi Đokovića, nato pa osvojil še masters v Cincinnatiju. Njegov naslednji tekmec bo Američan Jack Sock.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice