Šport
22 ogledov

Kampl z minimalno prednostjo

Kevin Kampl EPA
Red Bull Salzburg je v zadnjih minutah zapravil lepo prednost, Ludogorec je izgubil. Do pomembnih remijev sta prišla Arsenal in Athletic Bilbao.

V zadnjem predkolu Lige prvakov je bilo na sporedu pet tekem, nastopila pa sza tudi dva slovenska reprezentanta. Kevin Kampl je odigral celoten dvoboj v med Red Bull Salzburgom in Malmöjem, Roman Bezjak pa je s svojim Ludogorcem gostoval pri romunski Steaui. Slovenski napadalec je obsedel na klopi za rezervne igralce. Zelo zanimiva dvoboja sta bila odigrana tudi v Istanbulu, Bešiktaš je gostil Arsenal, in Neaplju, kjer se je Napoli pomeril z Athleticom Bilbaom.

Rdeči biki boljši, a na koncu neprijeten šok

V Salzburgu je presenetljivo nekoliko bolje tekmo odprl Malmö, a so domačini hitro postavili stvari na svoje mesto. V 16. minuti je tako lepo zadel Franz Schiemer, kasneje pa bi lahko gostitelji še povečali vodstvo, a je nekaj priložnosti zamudil sicer odlični kapetan Jonatan Soriano. Španec, ki je že v prvem polčasu kar trikrat zadel okvir vrat, se je nato odkupil v 54. minuti, ko je s prostega strela zadel za 2:0. Rdeči biki, lepo priložnost je zamudil tudi Kampl, saj je njegov strel pred golovo črto zaustavil eden izmed švedskih branilcev,  so tekmo nadzirali vse do 90. minute, potem pa je pomemben gol v gosteh za Švede dosegel Emil Forsberg, ki je kaznoval velik nesporazum v obrambi domačih.

Chipciu le zadel

V dvoboju med Steauo in Ludogorcem so bili že v prvem polčasu bližje vodstvu Romuni, a je bil prvi mož Bolgarov vratar Vladislav Stojanov. Ta je v prvem polčasu dvakrat zaustavil poizkusa Alexandruja Chipciuja, v 34. minuti mu je ubranil tudi enajstmetrovko. Gostitelji so prevladovali tudi v drugih 45 minutah, njihovo premoč pa je ob koncu tekme le potrdil Chipciu

Aaron Ramsey | Avtor: EPA EPA
Arsenal izvlekel remi

Bešiktaš bi lahko v Istanbulu povedel že v tretji sekundi, saj je Demba Ba proti Arsenalovim vratom sprožil neposredno po prvem sodnikovem žvižgu in skoraj presenetil Wojciecha Szczęsnyja. Topničarji so imeli tudi sami nato kar nekaj priložnosti, a so zaman poizkušali Olivier Giroud, Santi Cazorla in Jack Wilshere. Na drugi strani je imel lepo priložnost tik pred polčasom Ba, a je žoga za las zgrešila gol Arsenala. Turki so svojo najlepšo priložnost v drugem polčasu zamudili že v 48. minuti, ko je bil rahlo nenatančen še Olcay Şahan. Tpničarji so kasneje povsem nevtralizirali poizkuse domačih, tudi sami pa niso resneje ogrozili vrat tekmeca. V 80. minuti je drugi rumeni karton prejel Aaron Ramsey, ki je storil prekršek nad nekdanjim mladincem Arsenala Oğuzhanom Özyakupom. Bešiktaš je pritisnil, vendar ni resneje zapretil, na drugi strani pa je Alex Oxlade-Chamberlain v samostojni akciji zadel desno vratnico turškega gola.

Gonzalo Higuain | Avtor: EPA EPA
Baski z dobrim rezultatom 

Dvoboj italijanskega in španskega predstavnika je ob polčasu šel na roko Baskov. Lep zadetek Ikerja Muniaina je v 41. minuti nagnil tehtnico v korist nogometašev iz Bilbaa, ki so iskali svojo drugo zmago v sedmem gostovanju na Apeninskem polotoku. Neapeljčani so sicer dobro igrali v prvi polovici prvega dela, nato pa so vse bolj niti igre prevzemali Baski. Gostje so nekoliko popustili v drugem polčasu, po izjemni potezi Gonzala Higuaína pa je bil rezultat izenačen na 1:1. Argentinec se je lepo otresel gostujočih obrambnih igralcev in nato z diagonalnim strelom poslal žogo v mrežo. Napoli je bil do zadnjega sodnikovega piska boljši nasprotnik na zelenici, a kljub lepim priložnostim ni več zadel. 

Tekma preobratov

Tekma v danskem glavnem mestu se še ni dobro odprla, ko so že povedli Nemci. Po lepi podaji v peterec domače ekipe je bil najspretnejši Stefan Kiessling. A domači so hitro odgovorili, do 13. minute so zadeli dvakrat in povedli z 2:1. Najprej je bil po podaji iz kota z glavo natančen Mathias Jørgensen, po še eni prekinitvi pa se je v kazenskem prostoru odlično znašel še Daniel Amartey. Gledalci na stadionu Parken so še v prvem polčasu videli še dva zadetka, a na žalost večine gledalcev v nepravi mreži. V 31. minuti je na robu kazenskega prostora do usnjenega usnja srečno prišel Karim Bellarabi, žoga je po dolgem letu v hrbet zadela enega ob danskih branilcev, in zadel za 2:2. Za končni izid in zmago s 3:2 je skoraj z istega mesta poskrbel južnokorejski nogometaš Son Heung-Min v 42. minuti. V drugem polčasu sta obe ekipi zapravili še nekaj priložnosti, Nemci pa bi lahko zmagali še z večjo razliko.

Zadnje predkolo Lige prvakov, prve tekme:

Bešiktaš : Arsenal  0:0

Koebenhavn : Bayer Leverkusen   2:3 (2:3)
M. Jørgensen 9., Amartey 13.; Kiessling 5., Bellarabi 31., Heung-Min 42.

Salzburg : Malmö  2:1 (1:0)
Schiemer 16., Soriano 54.; Forsberg 90.

Napoli : Athletic Bilbao  1:1 (0:1)
Higuaín 68.; Muniain 41.

Steaua : Ludogorec  1:0 (0:0)
Chipciu 88.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.