Šport
42 ogledov

Maribor dokončno s Škoti

Legia Varšava Glasgow Celtic EPA
Pri Uefi so potrdili, da se bosta v zadnjem kolu kvalifikacij za Ligo prvakov pomerila Maribor in Celtic.
Varšavska Legia ni uspela v svoji pritožbi pri Uefi, ki se je odločila drugo tekmo Poljakov s Celticom registrirati s 3:0 v korist Škotov, saj je pri Legii nekaj minut odigral suspendirani nogometaš  Bartosz Bereszynski. Poljaki so medsebojni dvoboj skupno dobili s 6:1, a zaradi kazni je s skupnim izidom 4:4 in golom v gosteh napredoval škotski velikan.
 
"Nad odločitvijo sem izjemno razočaran, postopki so očitno bolj pomembni kot sam nogomet," je dejal predsednik Legie in večinski lastnik Dariusz Mioduski in dodal: "Imeli smo dobre razloge za pritožbo, nekatera pravila pri Uefi očitno ne delujejo." Mioduski je škotskemu BBC-ju še povedal, da je poleg odločitve Evropske nogometne zveze izjemno razočaran tudi nad Celticom s katerim ni uspel vzpostaviti kontakta. Legia se namerava zdaj pritožiti še na Mednarodno športno razsodišče v Lozani.
 
Celtic bo v sredo gostoval v Mariboru, povratni dvoboj pa bo na sporedu 26. avgusta. 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.