Šport
1285 ogledov

Slovenka danes v boj za odličje

Tina Šutej Profimedia
Tina Šutej v boj za medaljo na SP v atletiki.

Slovenska rekorderka v skoku s palico Tina Šutej bo na svetovnem prvenstvu v atletiki v Budimpešti nocoj ob 19.30 nastopila v finalu, Po kvalifikacijah, v katerih je skočila samodejno kvalifikacijsko normo za finale (4,65 m), je povedala, da se bo borila za odličje.

"V finalu si želim skakati še bolje kot v kvalifikacijah, ki so bile sicer zame kar uspešne. Želim si skočiti državni rekord. V finale grem z mislijo na medaljo. Mogoče je sicer ne bom dobila, ampak naredila bom vse, da jo dobim," je napovedala Šutej.

Varovanka trenerja Milana Kranjca je bila lani četrta na SP v ZDA, nato je bila mesec dni pozneje tretja na evropskem prvenstvu v Münchnu, marca je v Istanbulu drugič po Torunu 2021 osvojila srebrno medaljo na dvoranskem EP, lani je bila bronasta še na dvoranskem SP v Beogradu.

Anita Horvat | Avtor: Profimedia Profimedia

Danes bo nastope v kvalifikacijah začelo še pet slovenskih atletinj, nastop v teku na 5000 m je zaradi bolezni odpovedala Klara Lukan. Prva bo ob 10.05 v prvem krogu na 800 m tekla Anita Horvat, ki je nastopila v finalu lanskega SP v Eugenu, po srebru na dvoranskem EP marca letos pa je napovedala boj za medalje tudi na tem SP.

Sledile bodo kvalifikacije v metu kopja, 41-letna slovenska rekorderka Martina Ratej je bila v tej disciplini s petim mestom tretja najboljša v slovenski reprezentanci na lanskem EP. Boljša sta bila le dobitnika odličij, srebrn je bil v metu diska Kristjan Čeh, ki je bil drugi tudi na SP v madžarski prestolnici, ter bronasta Šutej.

V večernem delu bodo poleg Šutej nastopile še ob 19.10 v troskoku Neja Filipič in Eva Pepelnak, ob 19.45 pa na 3000 m zapreke Maruša Mišmaš Zrimšek. Slednja je na velikih tekmovanjih od leta 2018 vedno v finalih te discipline, šesta je bila na olimpijskih igrah v Tokiu leta 2021.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.