Šport
91 ogledov

Katančev sin pod vrhom prestižne kategorije

Motokros MX1 EPA
Letališče pri Slovenj Gradcu je eno lepših športnih letališč, a tokrat so po zraku leteli motorji in ne le letala. Aljoša Molnar je na peti dirki pokalnega tekmovanja AMZS slavil kar v obeh prestižnih kategorijah. V eni od njih je nastopil tudi sin selektorja nogometne reprezentance Slovenije Ian Oskar Katanec.

Aljoša Molnar je zmagal v obeh prestižnih razredih v kategoriji 125 R1 in tudi v Open R1. Z drugim mestom je v šibkejši kategoriji zopet navdušil mladi Jan Pancar, medtem ko je Anej Doplihar svoje tretje mesto trdo prigaral z enim tretjim in enim petim mestom. Tretjega mesta se je razveselil Matjaž Grušovnik, ki si je delil enako število točk z Ianom Oskarjem Katancem, sinom selektorja nogometne reprezentance Slovenije. Sin nogometne legende ne hodi po očetovih stopinjah in se ni posvetil nogometu, ampak je izbral motokros.

V kategoriji 125 R2 je zmagal Denis Vačovnik pred Jako Završanom in Žanom Brinovškom. V kategoriji Open R2 je Benjamin Cirinski z drugim mestom in zmago slavil tudi skupno. Drugo mesto je dobil Grega Švelc in tretje Leon Ferš.

Branisljeva v dominantnem slogu

Med juniorji je na 50 kubičnih dirkalnikih z dvojno zmago slavil Jaka Peklaj. Sledili so mu še Jaka Osek, Žiga Grebenc in Lovro Del Cott. Gašper Polajžer v kategoriji MX 65 ni dovolil presenečenj in obakrat prepričljivo zmagal. Z enakim izkupičkom točk pa sta mu sledila še Gal Hauptman in Gal Zupančič.

V kategoriji do 85 kubičnih centimetrov je v dominantnem stilu dvakrat zmagala Staša Braniselj pred Matevžem Robek in Žanom Rijavcem. Med amaterji Nik Čekada ni popustil v formi in dvakrat zmagal, medtem ko sta Frenk Konečnik in Tomaž Jernejšek izmenjala drugo in tretje mesto ter dirko končala z enakim številom točk.

Naslednjič 5. oktobra

Zmaga v najštevilčnejši skupini R3, kjer je nastopilo kar 23 tekmovalcev, je šla v roke Chrisu Sosoliču, drugo in tretje mesto sta osvojila Rok Miklič in Luka Frigelj. Med starejšimi veterani je Alojz Fortuna pokazal odlično formo kljub temu, da je priznal, da je nekoliko pretiraval s treningom v fitnesu in na motorju ter slavil pred Frankom Erzetičem in Cirilom Jerajem. V kategoriji mlajših veteranov je s svojim borbenim slogom vožnje zmago privozil Alojz Vogrinc pred Igorjem Pancarjem (razdelila sta si enako število točk), tretje mesto je zanesljivo osvojil Stanislav Drobne.

Pokalno tekmovanje AMZS v motokrosu bo naslednjič 5. oktobra na stezi Škedenj pri Slovenskih Konjicah. Zaradi težav s pripravo prog je koledar dirk UNIOR MX prvenstva Slovenije in motokros pokalnega tekmovanja Slovenije doživel nekaj sprememb. UNIOR MX prvenstvo Slovenije se bo končalo 12. oktobra v Prilipah (AMD Brežice), dirka bo štela tudi za državno prvenstvo Hrvaške. V pokalnem tekmovanju bosta po Škednju še dve tekmi, 11. oktobra v Prilipah (AMD Brežice) in 19. oktobra v Radizelu (AMD Orehova vas).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.