Šport > Moto športi
37 ogledov

Slavje po svetovnem naslovu Gerčarja ni utrudilo

Klemen Gerčar Žurnal24 main
Na dirki državnega prvenstva v motokrosu v Šentvidu pri Stični je konec tedna v najmočnejšem razredu open slavil Klemen Gerčar, ki je pred tednom dni osvojil naslov svetovnega prvaka v kategoriji MX3.

Ob odsotnosti Tima Gajserja, ki je tekmoval v nemškem prvenstvu, so bili gledalci prikrajšani za dvoboj obeh dirkačev, Klemen Gerčar pa ni razočaral številnih navijačev. Gladko je zmagal v obeh vožnjah in dobil maksimalno število točk. Z dobro vožnjo sta se na stopničke v razredu open povzpela še Theo Urbas in Erik Slavec.

Bolj negotovo in razburljivo je bilo v šibkejši kategoriji za 125-kubične dvotaktnike in 250-kubične štiritaktnike, kjer se je v boj podalo 24 motokrosistov. V obeh vožnjah sta se v uvodnem delu udarila Aljoša Molnar in Anej Doplihar. Slednji je z dobrima startoma predvsem v drugi vožnji dobro polovico dirke uspešno branil prvo mesto. Molnar se je nazadnje le prebil v ospredje in nato rutinirano zabeležil še drugo zmago. V boj za tretje mesto se je sicer vmešal Nick Škorja, ki pa je vse možnosti za uspeh zapravil, ko mu je tik pred koncem prve vožnje zmanjkalo bencina; v drugi vožnji je bil tretji. Skupno tretje mesto je nato pripadlo Miranu Kovačiču.

V razredu 125 kubičnih dvotaktnih motorjev, ki je nekakšna priprava na prehod med štiritaktne, so prva tri mesta zasedli Miha Bubnič, Anej Braniselj in Urban Ražman. V razredu do 85 ccm se je v boj za naslov prvaka vrnil Luka Milec, ki je dobro okreval po poškodbi noge, in dosegel dvojno zmago. Z dvojnim drugim mestom in dvojnim tretjim mestom sta stopničke dopolnila še Jan Pancar in Jaka Završan.

V razredu do 65 ccm je Maks Mausser nadaljeval zmagovalni pohod in se tako še bolj utrdil na prvem mestu. Drugo mesto si je privozil Matevž Robek, tretje pa Gašper Polajžer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.