Šport
7 ogledov

Kavčič na Švedskem med osem

Blaž Kavčič Reuters
Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič se je na turnirju v Bastadu na Švedskem, kjer je minuli teden v ženski konkurenci svoj prvi turnir osvojila Polona Hercog, brez boja uvrstil med osem najboljših.

Blažu Kavčiču, ki je v prvem krogu turnirja ATP v Bastadu na Švedskem z nagradnim skladom 398.250 dolarjev po velikem boju s 6:4, 4:6 in 7:5 premagal Francoza Juliena Benneteauja, se v drugem kolu ni bilo treba potiti. Šesti nosilec Juan Monaco iz Argentine je dvoboj predal. Kavčič bo v četrtfinalu igral s Čehom Tomašem Berdychem, tretjim nosilcem.

Hercogova za polfinale z Zakopalovo

Polona Hercog se bo za uvrstitev v polfinale 220.000-dolarskega turnirja WTA v Palermu v petek pomerila s četrto nosilko, Čehinjo Klaro Zakopalovo. Slednja je pričakovano s 7:5, 4:6 in 6:3 izločila hrvaško kvalifikantko Ano Mijačika. Hercogova, s 37. mestom najboljša Slovenka na lestvici WTA, se je že v sredo uvrstila v četrtfinale, ko je gladko s 6:2 in 6:4 po natanko uri in pol igre izločila Italijanko Alberto Brianti. Dvajsetletno Štajerko v četrtfinalu čaka dvoboj z devet let starejšo tekmico, ki je na svetovni lestvici mesto pred njo. Doslej sta se med seboj pomerili že štirikrat, vse štiri obračune pa je dobila Hercogova. Devetindvajsetletna Zakopalova je do sedaj v karieri osvojila dva turnirja WTA; med njima je tudi portoroški turnir Slovenia Open, ki ga je češka igralka (takrat še s priimkom Koukalova) dobila v prvi izvedbi leta 2005, ko je v finalu po treh nizih premagala dolga leta najboljšo Slovenko, Katarino Srebotnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.