Šport
50 ogledov

Klepačeva poražena v polfinalu

Andreja Klepač Melbourne EPA
Zadnja slovenska predstavnica v Melbournu je klonila v polfinalu mešanih dvojic. V finalu ženskih dvojic sta slavili Martina Hingis in Sania Mirza.

Na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije v Melbournu se je v polfinalu tekmovanja mešanih dvojic poslovila še Andreja Klepač

Zadnja aktivna Slovenka na turnirju je v paru s Filipincem Treatom Hueyjem izgubila proti ameriško-romunski navezi Coco Vandeweghe/Horia Tecau po uri in devetih minutah igre s 4:6 in 4:6.

Pri ženskih dvojicah slavje prvih nosilk

Švicarka Martina Hingis in Indijka Sania Mirza sta zmagovalki teniškega odprtega prvenstva Avstralije v konkurenci dvojic.

Prvi nosilki sta v finalu v Melbournu s 7:6 (1) in 6:3 ugnali sedmopostavljeno češko navezo Andrea Hlavackova/Lucie Hradecka. To je njuna tretja zaporedna zmaga na turnirjih za grand slam.

Hingisova in Mirza sta bili v letu 2015 izbrani za najboljšo dvojico leta, za njima pa je niz 36 zaporednih zmag, kar je le osem manj od rekorda Jane Novotne in Helene Sukove iz leta 1990.

OP Avstralije:

MEŠANE DVOJICE, POLFINALE:
Vandeweghe/Tecau (ZDA/Rom) - Klepač/Huey (Slo/Fil) 6:4, 6:4.

ŽENSKE DVOJICE, FINALE:
Hingis/Mirza (Švi/Ind/7) - Hlavackova/Hradecka (Češ/7) 7:6 (1), 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.