Šport
261 ogledov

Ko se idilična Kostanjevica iz mesta kulture spremeni v mesto odbojke

Kostanjevica na Krki Profimedia
Odbojkarski klub Kostanjevica na Krki v petek in soboto organizira 2. odprto prvenstvo Kostanjevica OPEN 2019, kjer bomo lahko spremljali najboljše slovenske ekipe.

Že drugo leto zapored se bo pod okriljem tamkajšnjega odbojkarskega kluba Kostanjevica na Krki spremenila v pravo odbojkarsko središče. V Kostanjevici, na idilični lokaciji ob reki Krki, bo namreč potekalo 2. odprto prvenstvo odbojke na mivki.

odbojka na mivki | Avtor: OZS OZS

Gre za turnir A ranga, tako da bo štel za točke državnega prvenstva in bo zato gostil najboljše slovenske ekipe v odbojki na mivki, a bo tudi mednarodno obarvan, saj pričakujejo tudi tekmovalce iz Hrvaške, Avstrije in Nemčije.

V petek so na sporedu kvalifikacije, v soboto pa ljubitelje odbojke čaka glavni del turnirja, na katerega se bo uvrstilo 12 najboljših ekip.

Glavni favoriti turnirja so dvojice Boženk/Jakopin, Dulai/Gruenwald, Berk/Grut ter Bedrač/Pavlovič. Domači odbojkarski klub pa stavi na lanskoletna zmagovalca turnirja Tomazin/Košir ter ostale mlade odbojkarje, ki bodo zastopali klubske barve.

Definitivno nas v Kostanjevici čaka vikend poln športa ter zabave, saj so organizatorji v primeru padavin poskrbeli za gledanje vrhunske odbojke pod šotorom, medtem ko bo po končanem turnirju na sporedu "Beach party" z DJ-jem.

Kostanjevica na Krki Popotnik Dolenjska se lahko pohvali s svojimi Benetkami
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.