Šport
16973 ogledov

Kolesarski svet pretresla velika tragedija

Epa Goolaertsu ni bilo več pomoči.
V 24. letu starosti je umrl belgijski kolesar.

V noči na ponedeljek je v bolnišnici v Lillu umrl belgijski kolesar Michael Goolaerts, ki je med nedeljsko dirko Pariz-Roubaix doživel srčni zastoj, je potrdila njegova ekipa Veranda Willems-Crelan.

Triindvajsetletni kolesar je približno 150 km pred ciljem padel in doživel srčni zastoj. Zdravniško osebje mu je nudilo prvo pomoč in ga nato s helikopterjem odpeljalo v bolnišnico v Lillu, kjer pa je ponoči umrl.

"Z nepredstavljivo žalostjo moramo oznaniti smrt našega kolesarja in prijatelja Michaela Goolaertsa. Za posledicami srčnega zastoja je umrl v nedeljo ob 22.40 v bolnišnici v Lillu. Zdravniška pomoč je bila zaman," je zapisala njegova ekipa in dodala, da je umrl v krogu družine in tistih, ki jih je imel rad.

 | Avtor: Epa Epa

Goolaerts se je zgrudil po 110 od 257 kilometrov dolge dirke. Reševalci so mu na licu mesta nudili prvo pomoč. Dirka se je medtem nadaljevala, zmagal je svetovni prvak Slovak Peter Sagan.

"V imenu UCI-ja in celotne kolesarske družine izrekamo sožalje družini, ekipi in vsem bližnjim Michaela Goolaertsa, ki nas je zapustil prezgodaj. Z vami delimo to neizmerno žalost," je zapisal predsednik Mednarodne kolesarske zveze (UCI) David Lappartient.

Komentarjev 3
  • romanos1 22:00 09.april 2018.

    Ni rečeno,da so poživila!

  • Snežinko 09:04 09.april 2018.

    Posledice (ne)dovoljenih poživil, ni kaj. Saj se to dogaja povsod - koliko nogometašev je prav tako doživelo srčni zastoj... kar seješ, to žanješ.

Sorodne novice