Šport
801 ogledov

Roglič v velikem slogu ostal na vrhu skupnega seštevka

Primož Roglič po Baskiji Epa
Zasavski kolesar še naprej dominira na dirki po Baskiji.

Kolesarji so na dirki po Baskiji opravili peto etapo od Vitorie do Eibarja. Po 164,7 kilometra je bil v zaključnem sprintu vodilne skupine najhitrejši Španec Omar Fraile (Astana) pred Slovencem Primožem Rogličem (LottoNL-Jumbo). Slednji je pred sobotno zadnjo etapo zadržal skupno vodstvo in rumeno majico vodilnega.

Primož Roglič Bravo! Šport Roglič z zmago tudi do skupnega vodstva

Roglič je bil na današnji predzadnji etapi znova med vidnejšimi kolesarji. Potem ko si je ubežna skupina v zadnji tretjini dirke nabrala že več kot tri minute naskoka, je na klanec začel loviti vodilno skupino in jo skupaj s španskimi kolesarji in enim ukrajinskim dvajset kilometrov pred ciljem tudi ujel. To je moral storiti, saj je bil med ubežniki tudi Mikel Landa, ki je imel pred današnjo etapo za Rogličem 2:11 minute zaostanka.

Rogliču se je lov obrestoval, saj ima zdaj pred Lando, ki je danes napredoval osem mest, 1:57 minute prednosti, tretjeuvrščeni Ion Izagirre (Bahrain-Merida) pa se je povzpel šest mest in zaostaja 2:13. Spust je bil sicer vratolomen, saj je vodilna skupina, Roglič se je vseskozi držal nekje na tretjem mestu sedmerice, na posameznih odsekih, kjer je bila omejitev 40 km/h, dosegala tudi 95 km/h. Zadnji kilometer se je vil po ozkih ulicah Eibarja, zadnjih 300 metrov tudi po tlakovcih, v samem zaključku je v ospredju vozil tudi Roglič, a je imel Fraile na koncu močnejše noge, Roglič pa je suvereno zadržal skupno vodstvo.

Na dirki nastopata še dva Slovenca, Jan Polanc (UAE Emirates) je danes zaostal 7:14 minute in bil 50., skupno je na 40. mestu (+13:39), Simon Špilak (Katjuša) je bil danes 86. (+19:15), skupno je 61. (+22:39).

Sobotna zadnja, 6. etapa bo kolesarje vodila preko 122,2 kilometra po Eibarju in okolici. Na trasi je kar osem vzponov, za konec ciljni prve kategorije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice