Šport > Kolesarstvo
1375 ogledov

Brez kazenskih ovadb za smrt Gina Mäderja

Gino Mäder Reševalni pas/Twitter
Švicarsko tožilstvo primer Mäder zaprlo brez kazenskih ovadb.

Švicarsko tožilstvo zaradi junijske tragične nesreče na kolesarski dirki po Švici, v kateri je življenje izgubil domači kolesar Gino Mäder, ne bo sprožilo kazenskega pregona, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Preiskava je ugotovila, da je šlo za splet tragičnih okoliščin in za nesrečo brez tuje krivde.

Mäder, član ekipe Bahrain Victorious, se je ponesrečil 15. junija na etapi med Fieschem in La Punto. Padel je v ostrem zavoju po spustu s prelaza Albula, zgrmel v prepad in pristal v vodi. Zdravniki so le nekaj minut zatem prispeli na kraj nesreče in ga začeli oživljati, nato pa s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Churu, tam je dan pozneje umrl.

Švicarsko tožilstvo je zdaj sporočilo, da so primer zaprli in da ne bo kazenske ovadbe ne proti prirediteljem dirke ne proti ameriškemu kolesarju Magnusu Sheffieldu, ki je padel na istem mestu. Odločitev sicer še ni pravnomočna, dodaja dpa.

V preiskavi so med drugim preiskali Mäderjevo kolo, izvedli obdukcijo preminulega kolesarja in zaslišali več oseb, povezanih z dogodkom. Na tožilstvu dejstva, da ovinek, kjer je padel švicarski kolesar, ni bil označen kot nevaren, niso ocenili za spornega, še dodaja dpa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice