Šport > Kolesarstvo
31657 ogledov

Po odpovedi kronometra znana Rogličeva usoda na cestni dirki

primož roglič Epa
Slovenski kolesar Primož Roglič bo nastopil na cestni dirki 94. svetovnega prvenstva, je potrdila KZS.

Kolesarska zveza Slovenije (KZS) je sporočila imena reprezentantov, ki bodo tekmovali na 94. svetovnem prvenstvu v Belgiji, ki bo v mestih Brugge in Leuven med 19. in 26. septembrom.

Prvi imeni slovenske vrste bosta Primož Roglič in Tadej Pogačar. Prvi bo nastopil le na cestni dirki, drugi pa tudi v vožnji na čas.

Primož Roglič SP Šport Roglič ne bo nastopil na kronometru, danes odločitev o cestni dirki

roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob Pogačarju bo na obeh preizkušnjah kolesaril tudi Jan Tratnik, medtem ko bodo na cestni dirki še Matej Mohorič, Domen Novak, Luka Mezgec, Jan Polanc in David Per, rezerva pa je Žiga Jerman.

Pri dekletih bo v vožnji na čas in cestni dirki tekmovala Euegnia Bujak, samo na cestni dirki pa Urška Žigart, Urška Bravec in Špela Kern.

Tadej Pogačar Med intervjujem Šport Avto zapeljal proti Pogačarju, ta hladen kot 'špricer'

V Belgiji bodo tekmovali tudi mladinci in člani do 23 let. Med slednjimi bosta v vožnji na čas vozila Nik Čemžar in Anže Skok, na cestni preizkušnji pa Matevž Govekar. Med mladinci bo v obeh disciplinah dirkal Jaka Špoljar, na cestni dirki pa še Fabijan Kralj, Vid Jeromel in Aljaž Turk.

Pri mladinkah pa bosta Nika Bobnar in Pija Galof tekmovali tako v cestni dirki kot vožnji na čas, sam na cesti pa Nuša Moroz.

Egan Bernal Nezadovoljen? Šport Bernalov agent zanikal zgodbo, cilj Kolumbijca bo ugnati Slovenca
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.