Šport > Kolesarstvo
19423 ogledov

Neverjetno, o čem se strinjajo trije veliki strokovnjaki: "Oba Slovenca sta..."

Tadej Pogačar in Primož Roglič Profimedia
Kar trije veliki strokovnjaki so v zadnjem tednu spregovorili o tem, da na svetu ni para slovenski dvojici Pogačar-Roglič.

Primož Roglič je z dominantno predstavo z enako lahkoto dobil Vuelto, kot je pred dvema mesecema Tadej Pogačar z navidezno lahkoto dobil Tour. Omenjeni dirki sta tako prepričali največje kolesarske strokovnjake, da sta trenutno oba slovenska kolesarja eno stopničko nad vsemi ostalimi.

Legendarni zmagovalec Toura in trenutni Eurosportov strokovni sodelavec sir Bradley Wiggins je celo prepričan, da je Roglič brez težav sposoben strmoglaviti Pogačarja s prestola Dirke po Franciji, katero je lani dobil po presenetljivem slavju na odločilnem kronometru, letos pa po odstopu Rogliča zaradi padca sploh ni imel nobene konkurence.

"Roglič je pravi stroj. Sploh se ne prepusti čustvom. Seveda je vesel, da vidi družino, ampak že jutri zjutraj bo osredotočen na svoj naslednji cilj, ki bi moralo biti Svetovno prvenstvo ter kronometer, v katerega bo zdaj vstopil kot absolutni favorit," je bil za oddajo The Breakaway (Pobeg) nad zmagovalcem Vuelte z največjo razliko (4 minut in 42 sekund pred Enricom Masom) v zadnjih 24 letih navdušen Wiggins.

Bradley Wiggins | Avtor: Eurosport Eurosport

Roglič se je tako odlično pobral po velikem razočaranju na letošnji Dirki po Franciji, katero je moral predčasno zapustiti nekaj dni po grdem padcu. Po svoji vrnitvi na sceno je najprej nekoliko skromneje (28. mesto) odpeljal cestno dirko na Olimpijskih igrah, preden je eksplodiral na olimpijskem kronometru, kjer je pobral zlato, vse skupaj pa je okronal s tretjo zaporedno zmago na Vuelti.

"Štiri etapne zmage! Tretje slavje na Vuelti! Pred komaj mesecem in pol smo ga videli ležati na tleh Dirke po Franciji! Je naravnost fantastičen kolesar, morda na nek način celo boljši kolesar od Pogačarja. Je nekdo, ki bi ga lahko izzval prihodnje leto. Na način, kot je odvozil Vuelto... Gledati njiju oba na isti dirki... Resnično bo fantastičen Tour, če bo Primož na takšnem nivoju," je bil nad bodočimi "slovenskimi obračuni" navdušen eden največjih vseh časov.

Izmed zadnjih sedmih Grand Tourov sta sicer oba Slovenca, ki sta po Wigginsovem mnenju daleč najboljša kolesarja za tritedenske dirke na svetu, dobila kar pet dirk, medtem ko so se drugi kolesarji zmag lahko veselili le, kadar oba Slovenca nista nastopila.

Primož Roglič, Tadej Pogačar, Egan Bernal Kdo zmaga? Šport Roglič, Pogačar ali Bernal? Primožev direktor z najboljšim odgovorom

Tako je svet na lanskem Giru v zelo okrnjeni konkurenci šokiral Tao Geoghegan Hart, medtem ko se je kot edini pravi konkurent nekako izoblikoval le Egan Bernal, ki pa je nevaren zgolj takrat, ko je resnično v svoji najboljši formi, kot je bil na letošnjem Giru, ko je prepričljivo slavil, pred tem pa je svojo kvaliteto dokazal že z zmago na Touru leta 2019, ko sicer na startu ni bilo nobenega od obeh slovenskih zvezdnikov.

Mnogi tako v pogovore o najboljših kolesarjih na tritedenskih dirkah vpletajo tudi Bernala, toda Wiggins in drugi Eurosportov strokovnjak ter nekdanji kolesar Dan Lloyd se s tem ne strinjata: "Oba Slovenca sta v tem trenutku gladko nad vsemi ostalimi, kar se tiče skupnih seštevkov. Sam bi ju postavil nad Bernala, tudi če je v svoji najboljši formi. Sta absolutno fenomenalna," je bil kratek Lloyd.

Le nekaj dni po oddaji The Breakaway z Wigginsom in Lloydom, pa smo nekaj zelo podobnega lahko slišali iz ust zloglasnega Johana Bruyneela. Slednji je sicer na zelo slabem glasu zaradi let, ki jih je preživel kot športni direktor Lanca Armstronga, a mu kljub črnem madežu zaradi uporabe nedovoljenih poživil nihče ne more očitati, da ne gre za enega največjih kolesarskih strokovnjakov vseh časov.

Johan Bruyneel | Avtor: Epa Epa

"Vse odkar je prišel v ta šport, se Primož Roglič neprestano izpopolnjuje. Nivo, katerega je pokazal na Vuelti, je zagotovo nivo, v kakršnem se je pojavil na Touru. To je verjetno nivo enak Pogačarju. In če bomo le lahko videli oba Slovenca v najboljši formi, brez kakšnih težav s padci ali ekipo nas čaka resnično neverjeten Tour prihodnje leto. Oba sta namreč preprosto nad vsemi ostalimi," je v Armstrongovem podcastu pohvalil oba slovenska zvezdnika tudi Bruyneel.

Slovenski novinarji smo namreč dostikrat nekoliko pristranski, ko gre za naše športne heroje, toda če so oba Slovenca postavili daleč pred vse ostale, tudi Egana Bernala, trije izmed največjih kolesarskih strokovnjakov na svetu, potem že mora biti nekaj na tem!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice