Šport > Kolesarstvo
19171 ogledov

Roglič, Pogačar ali Bernal? Primožev direktor z najboljšim odgovorom

Primož Roglič, Tadej Pogačar, Egan Bernal Reševalni pas/Twitter
Svet še vedno nestrpno pričakuje trenutek, ko se bodo na veliki tritedenski dirki udarili vsi trije najboljši kolesarji za etapne dirke.

Primož Roglič je pred tednom dobil še svojo tretjo zaporedno Dirko po Španiji, s čimer je ponovno dokazal, da je skupaj s Tadejem Pogačarjem nedvomno najboljši kolesar na svetu, kar se tiče etapnih dirk.

O slednjem priča tudi podatek z UCI-jeve (Mednarodna kolesarska zveza) lestvice, na kateri prvo mesto najboljših etapnih kolesarjev zaseda Tadej Pogačar s 3413 točkami, drugo pa Roglič z 2499. Edini, ki vsaj nekako konkurira obema Slovencema, je Kolumbijec Egan Bernal z 2187 točkami, medtem ko na četrtem mestu Jonas Vingegaard za Rogličem zaostaja skoraj 1000 točk.

Svojo dominantnost je omenjena trojica še dodatno potrdila z dejstvom, da je dobila kar sedem izmed zadnjih devetih Grand Tourov, saj je v zadnjih treh letih (odkar vsi trije vozijo za WorldTour ekipe) prepustila le zmagi Tao Geoghegan Hartu (ko se ni Gira udeležil nobeden izmed omenjene trojice) in Richardu Carapazu (ki je na Giru uspel premagati Primoža), medtem ko se je Roglič podpisal pod tri Vuelte, Pogačar pod dva Toura, Bernal pa pod Tour in Giro.

Primož Roglič, Tadej Pogačar, Egan Bernal | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Na žalost pa do sedaj še nismo dobili prave tritedenske dirke, na kateri bi se med seboj pomerili vsi trije kolesarski šampioni v svoji najboljši formi. Na letošnji Vuelti ni bilo Pogačarja, medtem ko je Tour ekpresno zaradi padca zaključil Roglič, Bernala, ki je pred tem edini nastopil na Giru, pa ni bilo startu.

Prav tako je bil Roglič lani edini, ki se je lotil Vuelte, nobenega ni bilo na startu Gira, tako da kot zadnji pravi spopad vseh treh štejemo lansko Dirko po Franciji, a je tudi to potrebno vzeti nekoliko z rezervo, saj Bernal zaradi bolečin v hrbtu ni bil resnično konkurenčen, na koncu pa je celo odstopil. V svoji prvi sezoni na najvišji ravni pa je Pogačar nastopil zgolj na Vuelti, kjer se je pomeril edino proti Primožu, saj je Bernal po zmagi na Touru Dirko po Španiji izpustil.

Ves svet tako še vedno nestrpno čaka na prvo pravo tritedensko dirko, na kateri bi lahko videli epski spopad vseh treh najboljših kolesarjev zadnjih let v njihovi najboljši formi. Najverjetneje bi do tega lahko prišlo na Dirki po Franciji leta 2022, ki bo skorajda zagotovo glavni cilj sezone Rogliča in Pogačarja, medtem ko je kolesarski koledar Bernala še velika uganka.

Addy Engels | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

In kdo bo zmagal, če se vsi trije kralji etapnih dirk, vsak na vrhuncu svoje forme, resnično udarijo med seboj? "Zmagalo bo... kolesarstvo," se je glasil najboljši možni odgovor s strani športnega direktorja Rogličeve Jumbo-Visme, Addyja Engelsa.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice