Šport > Kolesarstvo
21106 ogledov

Rogličev sotekmovalec sredi dirke poskrbel za eno najlepših potez leta

Pascal Eenkhoorn Profimedia
Po kolesarskem svetu odmeva prekrasna poteza Pascala Eenkhoorna z Dirke po Britanije.

V zadnjem letu smo lahko lepo opazili, da šport preprosto ni šport brez gledalcev. Prav slednji so namreč tisti, ki celotni zadevi dajo dušo.

In le kaj je lahko za mladega športnega navdušenca lepše, kot da vidi v živo ter spozna svoje idole? No, mladi navijač iz Škotske vam lahko pove, kaj je še lepše, saj sta z nizozemskim kolesarjem Jumbo-Visme Pascalom Eenkhoornom poskrbela za eno najlepših potez iz sveta športa v letošnjem letu.

Pascal Eenkhoorn | Avtor: Profimedia Profimedia

Nizozemec namreč trenutno tekmuje na Dirki po Britaniji, kjer je bila danes na sporedu še sedma, predzadnja etapa te slovite dirke drugega najvišjega možnega ranga.

Eenkhoorn je bil tako eden izmed šesterice ubežnikov, ki so zaznamovali sobotno etapo. Skupaj so si privozili prednost devetih minut, preden se je slednja začela topiti. Ubežniki pa so držali odličen tempo in kmalu je postalo jasno, da bi lahko prednost pred glavnino ohranili vse do cilja.

A kljub temu, da so se borili za etapno zmago, da so morali držati prednost pred glavnino, si je Eenkhoorn vseeno vzel čas, da je polepšal dan mlademu škotskemu navijaču.

Slednji je namreč dobrih deset kilometrov pred ciljem med enim izmed vzponom na pločniku počakal peterico ubežnikov ter nato navil silovit tempo in svoje idole pustil celo v ozadju.

Vse skupaj sta z odličnim komentiranjem pospremila tudi komentatorja dirke: "Smo priča napadu na desnem delu ceste s strani mladeniča, ki tehnično gledano ne bi smel uporabljati pločnika, tako da bo Mednarodna kolesarska zveza morala vzeti njegov manever pod drobnogled," se je šalil prvi, medtem ko je drugi dodal: "Tehnično ne bi smel, ampak poglej si ga, vozi hitreje od kolesarjev."

"Ne smejo mu prepustiti prevelike prednost, saj bi jim lahko pobegnil. Resnično leti," pa je z opisom napada mladega kolesarja končal prvi, medtem ko je drugi ugotovil, da se napad vendarle ne bo izšel: "Nekdo se mu mora prilepiti na zadek. Morali so reagirati, zdaj ga bodo zagotovo ujeli. Mogoče je napadel malce prezgodaj, znak neizkušenosti," je zaključil naravnost spektakularno komentiranje mladeničevega napada.

Oba pa sta bila nato navdušena nad potezo Eenkhoorna, katero sta označila za potezo celotne dirke, saj je slednji v trenutku, ko so ubežniki prehiteli pogumnega napadalca, mlademu kolesarskemu navdušencu izročil svoj bidon s pijačo.

Eenkhoorn si je s svojo prelepo potezo zagotovo ustvaril mnogo novih privržencev, mladi kolesar pa je od enega svojih idolov dobil spominek, katerega se bo spominjal za vse čase.

Beg kolesarjev je sicer uspel, saj so ciljno črto prečkali s skoraj dvominutno prednostjo pred glavnino, a se je naš junak dneva moral zadovoljiti s petim mestom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice