Šport > Kolesarstvo
17221 ogledov

Zgodba se nadaljuje, Jumbo-Visma z novo lepo potezo

Pascal Eenkhoorn Profimedia
Še dodatna darila za mladega kolesarja.

Sobotno etapo dirke po Britaniji je zaznamoval 'pobeg' mladega kolesarja, ki je nekaj časa na pločniku kolesaril ob ubežnikih, za svoj trud pa je bil poplačan z bidonom kolesarja ekipe Jumbo-Visma Pascala Eenkhoorna. Nizozemec je s svojega kolesa ponudil bidon mladeniču, ki ga je z velikim veseljem tudi sprejel. Poteza je naletela na veliko odobravanje v kolesarskem svetu.

Vse skupaj sta z zabavnm komentiranjem precej zabelila tudi komentatorja ob prenosu. "Smo priča napadu na desnem delu ceste s strani mladeniča, ki tehnično gledano ne bi smel uporabljati pločnika, tako da bo Mednarodna kolesarska zveza morala vzeti njegov manever pod drobnogled," se je šalil prvi, medtem ko je drugi dodal: "Tehnično ne bi smel, ampak poglej si ga, vozi hitreje od kolesarjev."

"Ne smejo mu prepustiti prevelike prednost, saj bi jim lahko pobegnil. Resnično leti," pa je z opisom napada mladega kolesarja končal prvi, medtem ko je drugi ugotovil, da se napad vendarle ne bo izšel: "Nekdo se mu mora prilepiti na zadek. Morali so reagirati, zdaj ga bodo zagotovo ujeli. Mogoče je napadel malce prezgodaj, znak neizkušenosti," je bil zaključek mladeničevega napada. Nato je sledila Eenkhoornova poteza, ki so jo mnogi označili za najlepši trenutek dirke.

Pascal Eenkhoorn | Avtor: Profimedia Profimedia

Pri Jumbo-Vismi so dobro publiciteto znali še nadgraditi. Mladeniča, gre za Xanderja Grahama iz Edinburgha, so povabili v svoj tabor pred začetkom nedeljske etape. Eenkhoorn mu je podelil dres ekipe, fant pa je bil prisoten tudi na uradnih prijavah za zadnjo etapo dirke. Nizozemci so si tako verjetno pridobili vsaj enega gorečega navijača, s spretno marketinško potezo pa verjetno še kakšnega od ljubiteljev kolesarstva.

Komentarjev 1
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 09:09 13.september 2021.

    Tako se pridobiva mlade za šport !!! Bravo !

Sorodne novice