Šport > Kolesarstvo
12826 ogledov

Kolesarji med dirko naleteli na jeznega bika

kolesarstvo youtube
Kolesarjenje je lahko tudi nevarno.

Na tekmi kolesarjev v Kaliforniji so vsaj trije tekmovalci doživeli neprijetno srečanje z nerazpoloženim bikom. Poškodbe naj ne bi bile hujše.

Dirka The Rock Cobbler je sicer dolga okoli 128 kilometrov, tekmovalce pa vodi skozi pokrajino, posejano s privatnimi ranči, lastniki teh pa so dovolili traso čez svoje ozemlje. Srečanje z govedom na progi tako ni neobičajno, večji in agresivnejši biki pa so po običaju ločeni od ostale črede. Eden izmed njih je bil tokrat zmagovalec v bližnjih srečanjih s kolesarji.

Ti se v lovljenju dragocenih sekund niso odločili za previdnejši obvoz živali, zato jim marsikdo pripisuje krivdo za nastale težave. Drugi so prepričani, da so za poškodbe krivi organizatorji, ki tekmovalcev niso opozorili na morebitno nevarnost. Organizatorji so sicer sporočili, da je s kolesarji vse ' dokaj OK'.

V priročniku za tekmo The Rock Cobbler so sicer tekmovalce opozorili na potencialna srečanja z motorji in štirikolesniki, ki so popularni na tem območju, ter kačami. Biki niso bili omenjeni, najverjetneje pa bodo to popravili do naslednje preizkušnje.

Tony Inderbitzin, kolesar za katerega se domneva, da neprostovoljno nastopa v zgornjem videu, je po dirki spregovoril za časopis Cowboy State Daily. "Bolečine čutim po celem telesu, predvsem pa me boli vrat zaradi drugega naleta. Seznam tega, kje ne čutim bolečin, je kratek: leva roka in glava," je izjavil Inderbitzin.

Eden od kolesarjev, ki se je srečal z bikom, je sicer predčasno končal z dirko, ostali so nadaljevali do cilja.

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 14:18 15.februar 2022.

    Bik je branil svoje območje . Poglejte kako so uničili naše Pohorje s kolesi in kros motorji ? Od Maribora do Kop kjer ne ležijo polomljena drevesa je vse preorano in uničena flora in favna !

Sorodne novice