Šport > Zimski športi
250 ogledov

V Rogličevi ekipi znova kosi korona, Jumbo-Visma celo zapušča dirke

Jumbo-Visma Reševalni pas/Twitter
Rogličeva Jumbo Visma se je zaradi okužb celo umaknila z dirke po Valencii.

Kolesarji Jumbo Visme, pri kateri si kruh služi tudi slovenski as Primož Roglič, imajo še drugič v novem letu težave z okužbami v ekipi. Potem ko so morali zaradi njih prekiniti priprave v Alicanteju, so z novimi nevšečnostmi srečali tudi na dirki po Valencii, zaradi dveh pozitivnih testov so se morali z nje celo umakniti.

Imen okuženih ekipa ni sporočila, a Roglič in tudi nekateri drugi največji zvezdniki ekipe v Španiji ne nastopajo. Po treh etapah sta tako bila najboljša kolesarja nizozemske ekipe Sam Oomen in Milan Vader, oba sta za vodilnim Rusom Aleksandrom Vlasovim zaostajala minuto in 18 sekund, zasedala pa sta 12. in 13. mesto.

"Odločitev smo sprejeli, da zaščitimo druge kolesarje znotraj in zunaj ekipe. Okužena odhajata v izolacijo, preostali pa na svoje domove. Pred dirko in na njej smo se vsak dan testirali, žal se okužbam nismo izognili, čeprav smo spoštovali vse varnostne zahteve," so sporočili iz ekipe.

Jumbo-Visma pa ni edino moštvo, ki so jo prizadele okužbe s koronavirusom, saj se je pred začetkom četrte etape prav tako zaradi treh pozitivnih testov znotraj moštva umaknila tudi ekipa DSM, že dan pred tem pa je z dirke odstopilo tudi moštvo BikeExchange-Jayco, ki je prav tako v svojih vrstah imelo dva okužena člana.

Dva pozitivna primera so potrdili tudi pri ekipi Movistar, ki pa je zgolj umaknila oba okužena kolesarja, Jurija Hollmann in Einerja Rubia, medtem ko ostali kolesarji nadaljujejo z dirko.

Na četrti etapi se je sicer znova izkazal slovenski as Matej Mohorič. Čeprav je bila četrta namenjena sprinterjem, dobil jo je Italijan Matteo Moschetti (Trek-Segafredo) pred Špancem Manuelom Penalverjem in Norvežanom Alexandrom Kristoffom, se je kolesar Bahraina spet uvrstil med najboljšo deseterico, zasedel je deveto mesto.

V skupnem seštevku še naprej vodi Rus Aleksandr Vlasov (Bora-hansgrohe), ki ima 32 sekund prednosti pred Belgijcem Remcom Evenepoelom. Mohorič je 11., za najboljšim zaostaja dve minuti in 54 sekund.

V glavnini sta danes ciljno črto prečkala tudi kolesar UAE Emirates Jan Polanc (35. mesto) in Jan Tratnik, Mohoričev ekipni kolega, slednji je v skupnem seštevku 20. (+4:51), Polanc pa je 65. (+25:15).

Aleksandr Vlasov Po Valencii Šport Slovenski beg se je kočal 2,8 km pred koncem

 

Mezgec ni sprintal, dirko zaključil na 19. mestu

Istočasno kot Dirka po Valencii pa se odvija tudi Dirka po Savdski Arabiji, na kateri je slovenski kolesar ekipe BikeExchanga Luka Mezgec v petkovi kraljevski etapi zasedel drugo mesto, dan pozneje pa ni sprintal za visoke uvrstitve. V cilj zadnje, 139 kilometrov dolge etape je sicer prišel z najboljšo skupino, zasedel pa je 37. mesto.

Luka Mezgec Dobra forma Šport Mezgec kot drugi prečkal ciljno črto

V skupnem seštevku je edini slovenski predstavnik dirko končal na 18. mestu, za zmagovalcem Belgijcem Maximom Van Gilsom (Lotto Soudal) je zaostal tri minute in pol. Drugo mesto je zasedel Kolumbijec Santiago Buitrago, zaostal je 36 sekund, tretji pa je bil Portugalec Rui Costa, sicer moštveni kolega Tadeja Pogačarja in Jana Polanca v ekipi UAE Emirates.

Zadnjo etapo je sicer dobil Mezgečev moštveni kolega, sprinterski specialist Nizozemec Dylan Groenewegen, ki je zabeležil drugo zmago na dirki, drugo zmago v sezoni in 58. v karieri. Drugi je bil Britanec Daniel McClay, tretji Italijan Davide Ballerini, četrti pa Kolumbijec Fernando Gaviria.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice