Šport > Kolesarstvo
1829 ogledov

Pogačarja lahko reši samo še čudež

Vingegaard Pogačar Profimedia
Na dirki po Franciji bo danes na sporedu predzadnja etapa oziroma vožnja na čas od Lacapelle-Marivala do Rocamadourja.

Tadeja Pogačarja do končnega drugega mesta pravzaprav loči le še 40,7 km, njegov zaostanek za vodilnim Dancem Jonasom Vingegaardom pa je za kakšno nenadejano spremembo na vrhu enostavno prevelik.

Petindvajsetletni Danec si je po 19. etapah nabral 3:26 minute naskoka pred Pogačarjem, ki bo zadržal drugo mesto. Tretje namreč z zaostankom natanko osem minut zaseda Britanec Geraint Thomas. Mesta na stopničkah na Elizejskih poljanah v nedeljo so tako rekoč že razdeljena, saj četrtouvrščeni, Francoz David Gaudu zaostaja že 11:05 minute.

Zato bo predzadnja etapa zgolj prestižne narave. Nekateri favoriti zanjo so že dan prej na trasi do Cahorsa varčevali moči. Med njimi v zaključku tudi Belgijec Wout Van Aert, ki bi lahko danes postavil še piko na sijajni predstavi Jumbo-Visme na letošnjem Touru.

Njegova glavna tekmeca bosta bržčas Italijan Filippo Ganna in Švicar Stefan Küng, a je po treh tednih zelo hitrega in napornega dirkanja vsaka napoved nehvaležna. Visoko bi utegnili poseči tudi tisti na vrhu skupnega seštevka.

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa
Pogačar in Vingegaard lahko na svoj dan kljubujeta tudi najboljšim kronometristom, na tritedenskih dirkah še toliko bolj. Tu je tudi Thomas, ki velja za enega najboljših v vožnji na čas na svetu.

Lep spomin na kronometre na predzadnje dneve Toura ima 23-letni Pogačar. Leta 2020 je pripravil veliko presenečenje in skoraj za dve minuti ugnal rojaka Primoža Rogliča in v najpomembnejšem trenutku oblekel rumeno majico, lani pa je s solidno vožnjo potrdil drugo zaporedno zmago na francoski pentlji. Tokrat bo potrdil drugo mesto, ki prav tako pomeni velik dosežek za slovensko kolesarstvo.

Lahko pa bi ob tem vpisal še četrto etapno zmago na letošnjem Touru, skupno pa že jubilejno deseto na dirki vseh dirk, ki jo bo končal tretjič v karieri.

Prvi se bo s startne rampa v Lacapelle-Marivalu podal avstralski sprinterski as Caleb Ewan ob 13.05. Od Slovencev bo prvi startal Luka Mezgec ob 13:57:30, nato pa se bosta pred Pogačarjem, ki bo startal dve minuti pred Vingegaardom, in sicer ob 16:58, na pot podala še Matej Mohorič (14:20) in Jan Tratnik (14:39:30). Slednji bi lahko v kronometru kot slovenski državni prvak dosegel zavidljiv rezultat.

Komentarjev 1
  • Avatar Evie_Savage
    Evie_Savage 09:46 23.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ... Tako sem začel ...................... >>>>>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com

Sorodne novice