Šport > Kolesarstvo
1725 ogledov

Pogi že čestital velikemu tekmecu

Tadej Pogačar Epa
Le še velika smola lahko zaustavi skupno zmago Danca.

Le še redki navijači Tadeja Pogačarja verjamejo, da bo na Dirki po Franciji prišlo do preobrata in bo slovenski as tako prišel še do tretje skupne zmage na Touru. V 18. etapi je kapetan moštva UAE Team Emirates na predzadnjem klancu poizkušal streti Jonasa Vingeggarda s številnimi napadi, a mu to ni uspelo, na spustu je nato padel, na zadnjem vzponu pa se je Danec odpeljal naprej in v cilj prišel z dobro minuto naskoka. Le še velika smola lahko v naslednjih treh dneh prepreči zmago kolesarja Moštva Jumbo-Visma.

"Mislim, da smo danes izgubili Tour," je po četrtkovi etapi razmišljal tudi Švicar Mauro Gianetti, generalni direktor moštva UAE. "Bili smo v položaju, ko smo morali napadati in to smo tudi storili. Šli smo na vse ali nič. Na koncu smo poizkusili dobiti vsaj etapo, Tadej se je trudil, a se ni izšlo. Van Aert, Vingegaard in Tadej so bili fantastični," je še dodal nekdanji zmagovalec klasike Liege-Bastogne-Liege (1995).

Tudi Pogačar, ki je v zadnjih tednih ostal brez polovice pomočnikov, v četrtek je imel ob sebi le tri, meni, da je boj za letošnji Tour de France že končan. 

"Mislim, da je vse že odločeno. Seveda nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo, marsikaj se lahko pripeti v treh dneh. A ponavadi to že pomeni konec. V vožnji na čas bom sicer znova dal vse od sebe. Vingegaardu sem že čestital za skupno zmago. Bil je super močan," je pred zadnjimi tremi etapami, po sobotnem kronometru sicer sledi le še revialna vožnja do Elizejskih poljan v Parizu, menil Pogačar.

Komentarjev 2
  • Avatar MS
    MS 11:23 22.julij 2022.

    Vingeggard, je včeraj dokazal da je razen velikega športnika, tudi velik človek! Po Pogijevem nesrečnem padcu ga je počakal čeprav bi si z nadaljevanjem vožnje že zagotovil zmago! To zmorejo le častni ljudje! Njegova zmaga je tako čista kot biser! ...prikaži več Kapa dol! Tudi Pogiju kapa dol! Uživali smo (in hkrati trpeli) v veličastnem in fer boju dveh najboljših kolesarjev na svetu! Poklon obema!

Sorodne novice