Šport > Kolesarstvo
3783 ogledov

Kako za vraga je tako dober? Poglejte najvišji vrh Danske!

Jonas Vingegaard Epa
Najverjetnejši zmagovalec letošnje dirke po Franciji prihaja iz vse prej kot gorate države.

Jonas Vingegaard bo, če se ne bo zgodil športni čudež, prvič v svoji karieri osvojil Tour de France. Na prestolu bo zamenjal našega Tadeja Pogačarja, s katerim je bil hud boj v Alpah in Pirenejih.

Vingegaard je s pomočjo izjemno močne ekipe Jumbo-Visma odločilno razliko naredil v 11. etapi na vzponu na Granon in prednost uspel prenesti do zadnjega konca tedna.

Tadej Pogačar TdF Video Šport Van Aert v ključnem trenutku nasmejal Pogačarja

Danec je tako v Alpah kot Pirenejih odgovoril na vse napade Pogačarja, vedno se mu je "prilepil" na kolo in mu nepopustiljivo sledil. V 18. etapi je še dodatno ušel Slovencu v skupni razvrstitvi.

"Jonas je v četrtek pokazal, kako močan je. Zdi se mi, da je precej močnejši kot lani. Sicer pa gre za prijaznega fanta in neumornega konkurenta," je po 19. etapi dejal Pogačar, ko so ga povprašali po njegovem mnenju o nosilcu rumene majice.

Møllehøj | Avtor: Facebook Facebook
Vingegaardova izjemna vožnja na klancih je nekaj, kar je 25-letniku očitno prirojeno. Prihaja namreč iz države, ki je povsem nižinska.

Danska, za razliko od skandinavskih sosed Švedske in Norveške, nima hribovij in gorovij.

Najvišji vrh, ki svojega imena niti ne upraviči, se nahaja na vzhodu države. Imenuje se Møllehøj (na fotografijah) in se dviga 171 metrov nad morjem.

Møllehøj | Avtor: Facebook Facebook
Vingegaard prihaja iz severa Hamletove dežele, iz vasice Hillerslev v občini Thisted v pokrajini Nordjylland. Hillerslev leži na desetih metrih nadmorske višine.

Gre torej za povsem drugačno pokrajino kot jo imamo v Sloveniji, kjer nam, z izjemo Prekmurja, klancev ne manjka.

Komentarjev 1
  • Avatar Ebony_Waddell
    Ebony_Waddell 12:31 23.julij 2022.

    Zaslužim več kot 25000 $ na mesec s krajšim delovnim časom. Nenehno sem slišal, da mi drugi ljudje govorijo, koliko denarja zlahko zaslužijo na spletu, zato sem se odločil, da to preučim. No, vse je bilo res in mi je ...prikaži veče popolnoma spremenilo življenje. Prejšnji mesec je bil moj plačni ček 26385 $ samo 3 ure dela na prenosniku. To je tisto, kar počnem ................. >>>>>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com

Sorodne novice