Šport > Kolesarstvo
2860 ogledov

Pogačar: "Samo odkimal je z glavo"

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar se je sprijaznil z razpletom 19. etape.

Jonas Vingegaard je s pomočjo kolegov iz moštva Jumbo-Visma suvereno zadržal prednost pred Tadejem Pogačarjem (UAE Emirates). Nosilec bele majice je v cilj ravninske etape prišel kot peti, prvo zmago za gostitelje na letošnjem Touru je osvojil Christophe Laporte, še en član Jumbo-Visme.

Tadej Pogačar okvara TdF Tour de France Šport Pogačar bežal in menjal kolo, močan tudi Mohorič

"Danes smo po treh uspešnih pirenejskih dneh najprej poskušali le varovati Vingegaarda pri branjenju rumene majice, drugih ciljev nismo imeli. A v zaključku mi je Wout van Aert rekel, da je danes idealen dan zame in da naj napadem, pri tem mi je tudi pomagal. V zadnjih dveh kilometrih sem ujel ubežno skupino, jih prehitel in s prednostjo prišel v cilj. Še vedno ne morem verjeti, da sem zmagal. Tako sem le nadaljeval uspehe moštvenih kolegov, ni pa nepomembno, da sem Franciji zagotovil prvo etapno zmago na dirki," je po etapni zmagi dejal Laporte.

"Bila je težka etapa. Najprej sem samo čakal, kdaj jo bo konec, potem ko smo ujeli ubežnike in ko so se začeli novi napadi, sem dobil nekaj adrenalina. Celo sodeloval sem v enem izmed napadov, toda to je bila bolj popestritev dogajanja kot pa resen napad," je po etapi za TV Slovenijo dejal Pogačar, eden od dveh Slovencev, ki se je v sprintu uvrstil med najboljših deset. "Vingegaardov moštveni kolega Wout van Aert me je kmalu ujel in samo odkimal z glavo, kar je pomenilo, da me ne bodo spustili naprej," je pojasnil Gorenjec.

O sobotnem kronometru je povedal: "Težko bo. Gre za zelo dolg kronometer. Asfalt ni najboljši, pred ciljem sta dva klančka. Dal bom vse od sebe."

Tadej Pogačar TdF Video Šport Van Aert v ključnem trenutku nasmejal Pogačarja

Drugi Slovenec med deseterico je bil Luka Mezgec (Bike Exchange-Jayco), zasedel je deveto mesto. Do odmevne uvrstitve se je poskušal dokopati Matej Mohorič, ki je bil v glavnem begu etape, v katerem so sodelovali še štirje kolesarji, vendar niso zdržali do konca. Glavnina jih je nadzorovala, več kot dve minuti prednosti jim ni dopustila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice