Šport > Kolesarstvo
5869 ogledov

Roglič v Söldnu na smučeh za alpsko smučanje in v šampionski družbi

Primož Roglič Saša Despot Primož Roglič.
Druženja ekipe Bora-Hansgrohe se je udeležil tudi Primož Roglič.

Konec prejšnjega vikenda so se na spletu pojavile fotografije kolesarjev moštva Bora-Hansgrohe, ki so se udeležili tradicionalnega kampa nemške ekipe pred novo sezono. Kot novinec se je novim kolegom pridružil tudi Primož Roglič. Ta je znova stopil na smuči, a tokrat ne na skakalne.

V družbi dvakratnega olimpijskega in trikratnega svetovnega prvaka Benjamina Raicha, ki je štirikratnemu zmagovalcu tritedenskih dirk podelil nekaj nasvetov, se je na smučišču v Söldnu preizkusil v alpskih zavojih.

"Bilo je zelo zabavno, čeprav že dolgo nisem bil na smučeh," so besede slovenskega kolesarskega asa zapisali pri Kronen Zeitungu.

Kolesarji Bore se že štiri leta spoznavajo na omenjenem smučišču, v ospredju je 'team building' ekipe. Tokrat se je v Söldnu zbralo kar 120 oseb moštva, vključno s 30. profesionalnimi kolesarji, največ pozornosti pa je seveda požel Roglič. Ta je po osmih letih zapustil Jumbo-Vismo in se priključil Bori, ki z njim računa na velike uspehe, Zasavčev glavni cilj pa bo zmaga na dirki po Franciji.

"Ni skrivnost, da si želimo osvojiti Tour de France. Morda se to sliši absurdno, vendar verjamemo v to in storili bomo vse, da nam to tudi uspe," je dejal Roglič.

Uradno bo trasa Toura 2024 sicer predstavljena jutri.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice