Šport > Kolesarstvo
4307 ogledov

Tolikšno vsoto je za dober namen s svojo akcijo uspel zbrati Primož Roglič

Primož Roglič Reševalni pas/Twitter
Roglič in Nova KBM sta za dober namen zbrala več kot 30.000 evrov.

Fundacija slovenskega kolesarja Primoža Rogliča in Nova KBM sta v nedeljo v Mariboru organizirala dobrodelni dogodek Zlati krog. S kolesarskim šampionom se je na 60 km dolgo pot iz Maribora do Ptuja ter nazaj podalo 250 prijavljenih kolesarjev, za dober namen pa so zbrali 31.550 evrov.

Dražitelji so se lahko po koncu preizkušnje potegovali za različne Rogličeve artikle, med drugim tudi za dres, ki ga je nosil na dirki po Franciji ter nekaj ročnih ur. Celoten izkupiček, ki so ga zbrali iz prijavnin in dobrodelne dražbe, je namenjen Fundaciji Primoža Rogliča, ki skrbi za razvoj mladih kolesarjev.

"Ponosni smo na sodelovanje s Primožem in Loro, saj nas povezujejo skupne vrednote - ambicija biti najboljši, profesionalen odnos in zaupanje," je v izjavi za javnost Nove KBM povedal njen predsednik uprave John Denhof.

"Našim poslovnim partnerjem in strankam smo omogočili ekskluzivno doživetje, saj so v družbi olimpijskega prvaka prekolesarili več kot 60 kilometrov dolgo traso, skupaj pa smo prispevali k razvoju kolesarstva in podpori mladih kolesarskih upov, ki jih prek Fundacije Primoža Rogliča spodbujata tudi Lora in Primož," je še pristavil Denhof.

Sodelovanje, ki so ga pri Novi KBM letos podaljšali, vidijo kot priložnost za razvoj pristnega partnerskega odnosa z večplastnimi pozitivnimi učinki, ki se odražajo v širšem okolju, so dodali.

Dogodek Zlati krog je na kolo zvabil številne rekreativne športnike. Navdušence nad kolesarjenjem je v popoldanskih urah pozdravil tudi predsednik Slovenije Borut Pahor, ki je danes na posebni slovesnosti v predsedniški palači Rogliču vročil državno odlikovanje, zlati red za zasluge.

Primož Roglič Naprej v bolnico Šport Roglič ob odhodu iz predsedniške palače: "Lačen sem in žejen" Primož Roglič Pester dan Šport Roglič iz predsedniške palače na operacijsko mizo Primož Roglič Težavno obdobje Šport Roglič sporočil neprijetno novico: "To ni mala stvar"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice