Šport > Kolesarstvo
40862 ogledov

Wout potrdil namene Jumbo-Visme, tega so se Primoževi navijači najbolj bali

Primož Roglič Wout van Aert Epa
Belgijski kolesar je potrdil odločitev ekipe, da na Dirki po Franciji cilja na rumeno in zeleno majico. Sam bo tako dosti manj pomagal Primožu Rogliču, saj bo lovil točke za zeleno majico.

Wout van Aert je potrdil to, česar so se navijači Primoža Rogliča ves čas bali. Jumbo-Visma bo na letošnji Dirki po Franciji ciljala tako na rumeno, kot tudi zeleno majico. Sam bo tako ciljal na zmago v seštevku po točkah, zaradi česar bodo njegove naloge znotraj ekipe drugačne, kot so bile v preteklih letih.

Belgijec se je predlani povsem podredil Primožu Rogliču in na koncu je ekipo le en nesrečni kronometer ločil od prve zmage na Dirki po Franciji v svoji zgodovini. Nato pa je že lani Wout dobil dosti bolj proste roke, lahko je lovil etapne zmage, Primoža pa je v nekaj ključnih trenutkih pustil samega in ni ga bilo nikjer, ko so Slovenca zrinili s steze, zaradi česar je padel, se poškodoval in kasneje tudi odstopil.

Primož Roglič Wout van Aert | Avtor: Profimedia Profimedia

Pri Jumbo-Vismi so tako s svojo odločitvijo lani žrtvovali Primoža in njegov boj za rumeno majico, so pa zato v zameno dobili tri Woutove etapne zmage ter peto mesto v razvrstitvi za zeleno majico. Lep uspeh, toda Jumbo-Visma že leta pobira etapne zmage, a še vedno čaka na svojo prvo rumeno majico na Elizejskih poljanah.

In kot kaže Nizozemce nič ne izuči. Van Aert je namreč na ekipnih višinskih pripravah v Sierri Nevadi za Het Laatste Nieuws razkril, da bo njegova prioritetna naloga na dirki osvojiti zeleno majico, zaradi česar ne bo mogel vedno pomagati svojima kapetanoma Rogliču in Jonasu Vingegaardu.

Primož Roglič Wout van Aert | Avtor: Profimedia Profimedia

Van Aertovi cilji bodo na Touru tako povsem drugačni, kot so bili v minulih dveh letih. "Prejšnja leta sem vozil za ekipo. Tudi letos lahko vozim za ekipo, a si za sproti izbiram etape, kjer bom iskal uspeh zase."

"Osredotočen bom na zeleno majico, za katero bom moral garati vsak dan. Moral bom pobirati točke na vmesnih sprintih, kar bo nekaj novega. Prav tako bom v gorah tu in tam potreboval počitek. Zagotovo bo drugače, toda dlje kot bomo v dirki, bolj bo ekipa lahko računala name," je pojasnil van Aert, ki je očitno pozabil, da je bil lani Primož brez prave pomoči in osamljen že v začetnih etapah, ko je Wout lovil etapne zmage.

Nicola Venchiarutti Ni za občutljive Šport Tragedija! Kolesar na dirki zbil športnega direktorja, slednji je podlegel ranam Matevž Govekar Svetla prihodnost Šport Talentirani Slovenec podpisal za eno največjih kolesarskih ekip na svetu!
Komentarjev 4
  • blaz18 09:51 30.maj 2022.

    Čista propaganda in slovenska utopija ter foušerija. S takimi članki sramotite celotno Slovenijo in zgolj poskušate nabrati čim večje število gledalcev. Wout Van Aert je zvezdnik prvega razreda v svetu kolesarstva. Edino pravillo in logično je, da ima tudi sam ...prikaži več ambicije. Noben drug zvezdnik kolesarstva, ni dal toliko svojim "kapetaonm" kot Wout v preteklih nekaj letih. Boj za obe majice bo težak, a, pri TJV so brezdvoma temeljito predebatirali katere etape Roglič potrebuje pomoč in kdaj ne.

  • smoljo 22:15 29.maj 2022.

    Bo pač sam lovil green ,ostalih 7 pa rumeno ...pač ,srečno

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 14:30 29.maj 2022.

    Mater, jaz sem pa mislila, da Rogliča sploh na Tour ne bodo šustili, sodeč po naslovo. No če bo samo to kar piše v članku, bomo sigurno vsi preživeli!

Sorodne novice