Šport
73 ogledov

Kopitar z 20. golom v sezoni

anže kopitar
Kralji iz Los Angelesa so prišli do visoke zmage.

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL v domačem Staples Centru gostili zadnjeuvrščeno ekipo zahodne konference, Arizona Coyotes. Kralji niso imeli milosti in so zmagali kar s 6:0, kapetan domače ekipe Anže Kopitar je k zmagi prispeval gol in podajo.

Rezervni vratar Los Angelesa Darcy Kuemper je ubranil vseh 27 strelov, ki so mu jih namenili hokejisti Arizone, in še desetič v karieri ohranil vrata nedotaknjena. Ob Kopitarju, ki je bil podajalec tudi ob zadetku Jaka Muzzina za 4:0, so se med strelce in podajalce vpisali še Dustin Brown, Adrian Kempe in Alex Iafallo. Zadel je tudi Trevor Lewis.

Kopitar ostaja najučinkovitejši igralec kraljev s 55 točkami na 52 tekmah, 20 zadetki in 36 podajami. Na vrhu lestvice najučinkovitejših igralcev lige NHL je še naprej Nikita Kučerov, ki je ponoči za zmago Tampe prispeval dve podaji. Kučerov ima 66 točk, 27 golov, 39 podaj. Slovenski as je trenutno 15. strelec lige, vse bližje pa je še enemu mejniku. Od 800. točke v karieri ga loči le še 9 točk, trenutno je pri številki 791 (275 golov in 516 podaj).

Kralji so sicer potrebovali takšno zmago za povrnitev samozavesti po porazu v gosteh pri Nashville Predators, ki so hokejiste iz Los Angelesa premagali s 5:0. Kalifornijsko moštvo je z zmago skočilo na sedmo mesto v razvrstitvi zahodne konference lige NHL. Kralji so imeli tudi nekaj sreče. Sodniki so po ogledu posnetka razveljavili zadetek branilca Kojotov Niklasa Hjalmarssona.

Los Angeles je v vseh statističnih elementih z 61 točkami (28 zmagami, 19 porazi, petimi porazi po podaljških) poravnan z moštvom Minnesota Wild, ki je izgubilo v gosteh pri Dallasu z 1:6. Vodilni Vegas ima 72 točk (34 zmag, 13 porazov, 4 poraze po podaljšku). Naslednja tekma Kralje čaka v sredo, ko bodo gostili Edmonton Oilers.

Na vrhu ligaške razpredelnice ostaja Tampa Bay Lightning, ki je s 4:2 premagala Vancouver Canucks. Prvaki lige NHL Pittsburgh Penguins so izgubili v gosteh pri New Jersey Devils z 1:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice