Šport
223 ogledov

Kopitar z golom Kings popeljal na prvo mesto divizije

Anže Kopitar Profimedia
Los Angeles Kings so slavili proti Florida Panthers.

Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL na Floridi s 4:3 premagala Panthers. Kapetan kraljev Anže Kopitar se je na tekmi kot prvi vpisal med strelce, z 'backhandom' je domačega vratarja premagal po 13 minutah in 25 sekundah dvoboja. Hrušičan je na 51. tekmi v sezoni zabeležil 40. točko (15 golov in 25 podaj).

V karieri je zdaj pri 380 zadetkih in 727 podajah, s skupno 1.107 točkami pa se nahaja na 64. mestu liste strelcev v zgodovini lige NHL. Zdaj lovi nekdanjega člana Toronta, Philadelphie in Detroita Darryla Sittlerja, ki je kariero sklenil pri 1.121 točkah. Med aktivnimi igralci je Kopy peti najboljši strelec, pred njim so le Sidney Crosby (1.467 točk), Alex Ovečkin (1.464), Patrick Kane (1.212) in Evgenij Malkin (1.193).

Junak tokratne tekme je bil sicer vratar gostov Pheonix Copley, ki je dosegel rekord kariere s 45 obrambami. Ekipi sta bili neučinkoviti ob številčni prednosti, Florida ni izkoristila nobene od petih priložnosti, obe pa so zapravili tudi Kings.

Adrian Kempe in Viktor Arvidsson sta za noštvo iz Kalifornije zadela ob igralcu manj na ledu. Florida se je po zaostanku z 0:3 kasneje približala na 2:3, a dobila zadetek v prazno mrežo, strelec je bil Matt Roy. Gostitelji so še naprej poskušali z igro brez vratarja in dosegli gol, ki pa ni prinesel preobrata.

Los Angeles, ki se je povzpel na prvo mesto pacifiške divizije, je dobil tretjo tekmo v nizu in bo naslednjo igral že naslednji večer proti moštvu Tampa Bay Lightning.

Za domačine ki so izgubili tretjič zapored, sta po dve točki zbrala Carter Verhaeghe, ki je dosegel gol in podajo, ter z dvema asistencama Matthew Tkachuk. Vratar Alex Lyon je zbral 29 obramb in je še petič v nizu nastopil v začetni postavi ekipe, saj sta še vedno poškodovana prva vratarja Panterjev Sergej Bobrovski in Spencer Knight.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice