Šport
18634 ogledov

Korono označil za "mali virus", ni se želel cepiti, zdaj zaradi bolezni umrl

Frederic Sinistra Instagram
Belgijski borec, ki je na lastno željo zapustil bolnišnico, je za seboj pustil ženo in dva otroka.

"Vrnil se bom tisočkrat močnejši," naj bi 13. decembra izjavil belgijski kikbokser in veliki nasprotnik cepljenja Frederic Sinistra, ki je nato na lastno pest zapustil bolnišnico in tri dni kasneje na svojem domu umrl zaradi posledic okužbe s koronavirusom.

Novico o smrti svojega varovanca je čez nekaj dni sporočil njegov trener Osman Yigin, ki naj bi bil glavni razlog, da je borec sploh privolil v obisk bolnišnice, potem ko se je konec prejšnjega meseca okužil s koronavirusom.

41-letni Sinistra je razen po svojih veščinah v ringu slovel še po svojem nasprotovanju vladnim ukrepom, proti virusu pa ni bil cepljen, saj ga je označil za "nek mali virus".

Iz bolnišnice je sicer objavil nekaj fotografij, na katerih prejema kisik, a je ves čas poudarjal, da bo z lahkoto premagal to malo bolezen. Nazadnje se je celo odločil predčasno zapustiti bolnišnico in se zdraviti na domu, kar pa se je na koncu tragično končalo.

Slovenski ljubitelji te borilne veščine se ga sicer najverjetneje spominjajo po njegovem nastopu na spektaklu v Zagrebu, ko je leta 2015 nastopal na prireditvi Final Fight Championship, kjer je presenetil legendarnega Dževada Poturka ter po treh rundah slavil s soglasno sodniško odločitvijo. Tekom kariere je sicer imel še nekaj odmevnih borb, saj se je med drugim pomeril tudi z velikanoma tega športa, Badrom Harijem in Stefanom Lekom.

Komentarjev 51
  • ivo5 02:01 25.december 2021.

    Sam si skoplješ grob.

  • bobubob 19:23 23.december 2021.

    RTV strokovnjaki se množijo, morda tudi s pomočjo 'cepiva'. Vedno več je tudi poznavalcev zdravil za konje. Vsevedi, primerki sodobnega človeka, ki sem jim le enkrat pove in znajo to ponoviti n-krat, brez da bi se jim bilo treba zamisliti ...prikaži veči nad vsebino in logiko povedanega. Upam da stroka vsaj njih ni nalagala in da so dobili pravo 'cepivo' ne pa placeba. Na zdravje. https://dokumentarac.hr/covid-19/kisa-ne-pada-dok-nije-znanstveno-potvrdeno/

  • igorgeus 19:07 23.december 2021.

    še en zadnjič je umrl polno cepljen. kaj čmo zdaj?

Sorodne novice