Šport > Košarka
7930 ogledov

Ali je res bil Luka glavni krivec, da je Brunson moral zapustiti Dallas?

Luka Dončić Jalen Brunson Profimedia
Ugledni ameriški novinar je razkril, kakšna je bila Lukova vloga pri odhodu Jalena Brunsona.

Luka Dončić in njegov pomočnik Jalen Brunson sta bila glavni razlog za odlične nastope NBA ekipe Dallas Mavericks v minuli sezoni, ko se je klub iz Teksasa prebil vse do konferenčnega finala Zahoda, kjer je na koncu klonil proti kasnejšim prvakom Golden State Warriors.

Mnogi so tako z nestrpnostjo pričakovali novo sezono, ko bi se dvojec vrnil v Dallas ter z nekaj okrepitvami, še posebej pod obročem, ponovno ciljal na sam vrh lige. Toda to se ne bo zgodilo... Brunson se je namreč za 104 milijone dolarjev preko naslednjih štirih let preselil k New York Knicks.

Luka Dončić Jalen Brunson | Avtor: Profimedia Profimedia

Glede na to, da je za njim izjemna sezona, tako na osebnem, kot ekipnem nivoju, se mnogi sprašujejo, kaj je bil pravi razlog za Brunsonov odhod. Nekateri pravijo, da si želi iz Lukove sence in voditi svojo ekipo, drugi pravijo, da ga to ni motilo, a da mu preprosto Dallas ni mogel ponuditi toliko denarja, kot ga lahko Knicks.

In potem so tu še tretji, ki verjamejo, da si ga Luka Dončić, okoli katerega naj bi se pri Dallasu vse vrtelo, ni želel več v svoji ekipi ter da naj bi bil to glavni razlog, da se Dallas sploh ni vključil v pravi boj z New Yorkom za njegov podpis. In prav slednji so bili zadnje čase vse glasnejši na socialnih omrežjih.

Toda njihovo teorijo je povsem zavrnil zelo dobro obveščeni novinar, ki se specializira za dogajanje pri Dallas Mavericks, Tim MacMahon. Slednji je namreč gostoval v podcastu Briana Windhorsta imenovanem Hoop Collective, kjer je razkril, kakšno vlogo resnično ima naš Luka pri kadrovskih odločitvah.

"Sicer si želijo vedeti njegovo mnenje, toda ni resnično vpleten v kadrovske odločitve. Niti ni pokazal želje, da bi bil resneje vpleten. Večino časa med obema sezonama tako ali tako preživi v Evropi. Ni tip človeka, ki bi si želel biti nabornik," je stanje pojasnil MacMahon.

MacMahonove besede je zagotovo potrdila tudi situacija z Goranom Dragićem. Vsem v moštvu je zagotovo jasno, kakšno spoštovanje in prijateljstvo Luka goji do svojega rojaka, a vseeno Mavericks niso bili pripravljeni ponuditi slovenskemu organizatorju primerne vloge v moštvu, da bi ga prepričali, da se jim pridruži.

To se zagotovo ne bi zgodilo, če bi bila glavna želja vodstva ekipe ugoditi Dončiću. Prav tako se ne bi letos poleti v zameno za Chrisa Wooda rešili velikega Lukovega prijatelja Bobana Marjanovića, lahko pa bi posegli tudi za Dončićevim najboljšim prijateljem iz prve sezone Dennisom Smithom mlajšim, ki trenutno brez kluba išče novega delodajalca.

Luka Dončić Znova skupaj? Šport Dallas naj bi ga opazoval! Bo veliki Dončićev prijatelj združil moči z Luko?

V ligi NBA se je sicer v zadnjem desetletju resnično pojavil trend, ko ekipe, kot na primer tiste LeBrona Jamesa, sestavljajo moštva po željah svoje največje zvezde, a vsaj v primeru Luke temu zagotovo ni tako.

Brunsonov odhod je tako najverjetneje resnično bil posledica le tega, da so ga New York Knicks močno preplačali ter da Dallas Mavericks, ki dobro poznajo Brunsonove sposobnosti, niso želeli za košarkarja takšnega kova izkrcati takšne bizarne vsote. Zagotovo pa pri tem ni imel prstov vmes Luka Dončić.

Luka Dončić Mojstrovina Šport Noro! Poglejte si, kakšen grafit se je pojavil sredi Dallasa! Navdušila sta Magazin Fotografije s Krka: Shaquillu se je na odru pridružil Luka Dončić Luka Dončić Magazin Nas je hotel Luka prinesti naokrog? Luka Dončić O rojakih Šport Pogi ali Rogla? Tako je na novinarsko vprašanje odgovoril Dončić
Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 10:14 19.julij 2022.

    Brunson,precenjen košarkar!!!